Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Saray Rejimi Pakize anamızı yargılarken!..

Değerli okuyucularım Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize anamız önceki gün Cumhurbaşkanına hakaret ile yargılandı. Şükür beraat etti. Ama beraat etse de vicdanımız bu dava ile yaralandı. Bu yazımda Saray Rejiminin geldiği son noktayı yazacağım. Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendinin Pakize anamızı mahkeme salonunun girişinde kucakladığı görüntüleri ile gurur duyduk bunu da yazımın başında belirteyim dedim.

Gazetedeki çalışma arkadaşlarımla gündemdeki konuları tartışırken, biz Milliyetçilerin en büyük yanlışının mevcut hükümete sadece PKK üzerinden muhalefet yaptığımızı ben özeleştiri olarak söyledim. Aynen öyle.

Muhalif olmamız için Saray Rejiminin illa Meral hanımı hapisle veya Pakize anamız gibi Milliyetçilerin sevdiği simaları yargılaması mı gerekiyor?

FETÖ'cülerin AKP iktidarı ile aralarının açık olmadığı zamanlar bizim Milliyetçi camia onları da eleştirmek veya sert muhalefet yapma konusunda çekimser kalıyorlardı. Nedeni PKK, FETÖ'cülerin dershanelerini yakıyor şeklindeki yalan yanlış kara propagandaydı. Şimdi de Saray'a muhalefet konusunda maalesef bizim Milliyetçi camia çekimser davranıyor. Saray güya PKK ile mücadele ediyor diye. Yanlış, PKK ile mücadele lütuf değil bir hükümetin yapması gereken konudur.

Gelelim asıl konumuza. Pakize anamız yargılandı. Aslında yargılanan şehit anamız Pakize Akbaba değildi. Yargılanan Türk Milleti'ydi.

Saray Rejiminin geldiği son nokta budur işte. Kendisine muhalefet eden şehit anası bile olsa yargı ile terbiye et. Bu zihniyetten ülkeye fayda gelmez. Zihniyet yargı ile terbiye et mantığıdır.

Geçen gün Facebook'tan bir görüntü paylaştım. Başörtülü ve dindar görünümlü bir gruba polisin sert müdahale görüntüleriydi. Bu 28 Şubat dönemindeki Türkiye değil sözde dindar olduğunu iddia eden Saray Rejiminin Türkiye'sinden bir görüntüydü. CNN Türk'e çıkan AKP'li sakallı bir vatandaş bu görüntüleri izlesin, her sözü 28 Şubat ve dindarlar zulüm etmişlere getireceğine bunlara da bir tepki göstersin.

Bir ülke düşünün. Biricik oğlunu vatanın birliği için PKK terör örgütüne şehit vermiş bir ana. O ana Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize anamız. Yine o ülkeyi düşünmeye devam edin. Cumhurbaşkanına hakaret davasının en çok tavan yaptığı dönemin Erdoğan zamanı olduğu da ortaya çıktı. Yine o ülkeyi düşünmeye devam edin ve yetmemiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakize anamıza dava açmış. Cumhurbaşkanına hakaret davası.

Sayın Cumhurbaşkanı herkese dava aça aça terbiye ederim dediniz çünkü kurduğunuz Saray Rejiminin otoritesini herkese hissettirmek için. Yanlış da olsa hadi bunun bir mantığı var.

Allah aşkına Resullullah Muhammed efendimiz aşkına. Şehit Anaları Derneği Başkanı ve oğlunu PKK terör örgütüne şehit vermiş Pakize anamıza dava nedir!

Pakize anamız üzerinden kimi terbiye etmek istiyorsunuz? Yapmayın etmeyin Sayın Cumhurbaşkanı. Bu davalar size de zarar verir. Çünkü oylarınızı düşürür. Sizin için her şey oydur, her şey iktidarda kalmaktır.

Değerli Ülküdaşlarım, değerli Milliyetçi camiamız; her şeyi PKK'ya bağlayan bir ideolojik grup ayakta duramaz. Milliyetçi camiamız bu PKK handikabından kurtulmalı ve Saray Rejimine kendi argümanları ile sert muhalefet etmelidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları