Saldırının ardından Santa Maria Kilisesi'nde kefaret ayin

Saldırının ardından Santa Maria Kilisesi'nde kefaret ayin
Sarıyer'de yer alan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında meydana gelen silahlı saldırının ardından kefaret ayini düzenlendi ve kilise yeniden ibadete açıldı.

Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar günü yaşanan trajik olayda, saat 11:40 sıralarında iki kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti.

Olayın ardından kilisenin kutsallığına yapılan ihlalin temizlenmesi ve kilisenin yeniden takdis edilmesi amacıyla, Allah'tan af dilemek için 'Kefaret Ayini' düzenlendi. Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Marek Solczynskı ve İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Monsenyör Massimiliano Palınuro'nun yönettiği ayin öncesi kilise çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ayin sırasında, kilisenin içerisinde hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan'ın fotoğraflarının yer aldığı özel bir alan oluşturuldu. Ayin sonrasında ise kilise yeniden ibadete açıldı.

İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu Monsenyör Massimiliano Palınuro, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Pazar günü insana ve Allah'a karşı büyük bir günah işlendi. Rahmetli kardeşimiz Tuncer'in öldürülmesi Allah'a karşı işlenmiş bir suçtur. Her cinayet kutsala hakarettir. Yaşamın kaynağı olan Allah'a karşı bir küfürdür. Ve bu cinayet kutsal bir yerde işlenmiştir. Bu kilisenin kutsallığı ihlal edilmiştir. Ve o andan itibaren kilise mağdurdur. Kilise şimdi bu kutsal kefaret ayini aracılığıyla yeniden kutsanacaktır." dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan'ın dayısı Rıza Aydemir, faillerin hızlı bir şekilde yakalanmasına rağmen alınması gereken önlemlerin ihmal edildiğini belirtti. Ayrıca, kiliseye düzenlenen anma töreni için teşekkür ederek, duyarlılıklarıyla kendilerini teselli ettiklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar