Sahnede fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştı! Ünlü sanatçı Leman Sam'a bakın ne teşhisi konuldu

Sahnede fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştı! Ünlü sanatçı Leman Sam'a bakın ne teşhisi konuldu
Ünlü sanatçı Leman Sam, önceki akşam Lüleburgaz'da gerçekleştirdiği konserin ardından halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Sam'a koronavirüs teşhisi konuldu, hemen tedavi süreci başlatıldı.

Ünlü oyuncu Şevval Sam'ın annesi Leman Sam, sahne performansının ardından yaşadığı halsizlik nedeniyle tedbir amacıyla hastaneye başvurdu. Yapılan testler sonucunda Covid-19 pozitif olduğu belirlenen Leman Sam, hemen tedavi altına alındı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan açıklamada, sanatçının genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin serum ve gıda takviyeleriyle desteklenerek sürdüğü ifade edildi.

Leman Sam'ın hayranları, sanatçının bir an önce sağlığına kavuşması için dualarını eksik etmiyor. Tedavi sürecindeki gelişmeler merakla beklenirken, sanat camiasından da geçmiş olsun dilekleri iletiliyor.

543a3ad8f630990268075a4c.webp

LEMAN SAM KİMDİR?

Ünlü Türk şarkıcısı Leman Sam, 22 Şubat 1951 tarihinde İstanbul'da doğdu. Rumeli kökenli bir ailenin çocuğu olan Leman Sam, asıl adı Emine Leman Şenkan'dır. Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde geçen çocukluğunun ardından Ankara'da lise eğitimini tamamladıktan sonra tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi alarak sanat dünyasına adım attı. 1967 yılında müzisyen Selim Sam ile evlendi.

Leman Sam, çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. Tercümanlık, jimnastik hakemliği, çiçekçilik gibi farklı işlerde bulunduktan sonra 1973 yılında müzik kariyerine profesyonel olarak başlamıştır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde koristlik yaptıktan sonra Günay Restaurant'ta 11 yıl boyunca şarkıcılık kariyerine devam etti.

1988 yılında çıkardığı "Livaneli Şarkıları" adlı albümü ile müzik kariyerinde önemli bir yere sahip olan Leman Sam, "Çağrı," "Ayak Sesleri," "Eski Fotoğraflar," "İlla" gibi birçok başarılı albüme imza atmıştır. Uzun bir aradan sonra 2012 yılında "Nereye Kadar" adlı albümüyle sevenleriyle buluşan sanatçı, Türk müziğine olan katkıları ve renkli kişiliği ile tanınır. Ayrıca, sinemada da "Vizontele Tuuba" adlı filmde kendi hayatından esinlenerek tasvir edilen bir karakterle karşımıza çıkmıştır.

hhh.jpg

kapak-183737.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar