Sağlık personelinin zorunlu çalışma süresi değişti

Sağlık personelinin zorunlu çalışma süresi değişti
Sözleşmeli sağlık personelinin 6 yıl olan zorunlu çalışma süresi, yeni düzenlemeyle 4 yıla düşürüldü. Yeni düzenlemeyle sağlık perseonelleri 4 yıl boyunca aynı pozisyonda çalışacak.

TBMM Komisyonu'nda görüşülen sağlık personelinin zorunlu çalışma süresi düzenlemesi komisyondan geçti. Yeni düzenlemeyle 6 yıl olan aynı pozisyonda zorunlu çalışma süresi, 4 yıla indirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koru, şu ifadeleri kullandı:

Bakan Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır Bakanlık gündeminde olan, sözleşmeli sağlık personelinin 6 yıllık zorunlu çalışma süresinin düşürülmesine dair taleplerin TBMM komisyonunda değerlendirmeye alındığını söyledi. Bakan Koca, "Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek. Memur kadrosuna geçtikten sonra aynı yerde 1 yıl daha çalışırsa, diğer memurların sahip olduğu tüm haklara ve başka yerlere naklen atanma hakkına sahip olacak. Bu vesileyle, sağlık personelimizin özlük hakları ile ilgili önemli bir kazanım sağlanmasına destek veren TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyelerine, sağlık çalışanlarımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar