Reytinglerde Yalı Çapkını'nı geçmişti: RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti'ne şok ceza

Reytinglerde Yalı Çapkını'nı geçmişti: RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti'ne şok ceza
Cuma günleri Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi, milyonlarca izleyiciyi ekranlara kilitleyerek reytinglerde zirveye yerleşti. Her hafta artan izleyici sayısı ile merak uyandıran diziye, RTÜK'ten tarihi bir ceza geldi.

Serpil Demir / Günboyu

Kızılcık Şerbeti isimli dizide yer alan ''Kadına şiddet'' sahneleri nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), benzeri görülmemiş bir cezaya imza attı. 

Aylardır Cuma günlerinin en çok izlenen dizis olan Yalı Çapkını''nı tahtından eden ve birinciliği ele geçiren dizi, tam 5 hafta boyunca yayınlanmayacak. RTÜK, 5 hafta süre ile durdurma cezasının yanı sıra, diziye ayrıca 1.5 milyon TL''lik para cezası verilmesini kararlaştırdı. 

Kararın açıklanmasının ardından diziyi izleyen milyonlarca vatandaş, RTÜK yetkililerine sert tepki gösterirken, ünlü isimlerden de diziye yönelik destek paylaşımları yapıldı. 

KANAL YÖNETİMİ KARARI MAHKEMEYE TAŞIDI

RTÜK tarafından alınan kararın tebliği dün saat 15.00''te Show TV''ye yapıldı. Kanal yönetimi, alınan kararın adaletsiz olduğunu düşünerek mahkemeden yürütmeyi durdurma talep etmeye hazırlanıyor. Mahkemenin söz konusu kararı durdurması, dizinin yayınlanmaya devam etmesi anlamına gelecek. Aksi bir kararın alınması halinde Kızılcık Şerbeti, tam 5 hafta boyunca ekranlardan uzak kalacak. 

Bu kararın sonucunda set ekibinde çalışanların da mağduriyet yaşayacağı beklenirken, dizinin yakaladığı ivmenin kaybolmasının da muhtemel olduğu belirtilmekte. 

12 MAYIS''A KADAR ARA VERİLECEK

Ünlü televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, alınan karara yönelik detaylara yer verdiği paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"7 Nisan’dan başlayarak yayın durdurma ve 1.500.000 TL''lik para cezası geldi. Kararın durdurulması için pazartesi günü mahkemeye başvuru yapılacak. Mahkeme kararına göre yayın durabilir veya devam eder. Yayın durdurma kararı çıkarsa, 12 Mayıs''a kadar ara verilecek #KızılcıkŞerbeti''ne. Haziran ortası da sezon finali olacak."

ÇİFTE STANDART ELEŞTİRİLERİ

Dizinin hayranları, alınan kararın tamamen çifte standart ürünü olduğunu belirterek, Türkiye''de yayın yapan tüm televizyon kanallarında silahların patladığı, mafyaların cirit attığı, bölüm başına onlarca kişinin öldürülüldüğü dizilerin olduğu hatırlatıldı. Devlet televizyonu olan TRT''de dahi birçok şiddet öğesinin yer aldığı dizilere yer verilmesine karşın, eşi benzeri görülmemiş bir cezanın Kızılcık Şerbeti isimli diziye verilmesi, RTÜK''ün farklı sebeplerle vermek istediği cezaya bir şekilde kılıf uydurduğu şekilde yorumlandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar