Putin'in sağlık durumu nasıl? Putin kalp krizi geçirdi iddiaları doğru mu?

Putin'in sağlık durumu nasıl? Putin kalp krizi geçirdi iddiaları doğru mu?
Haber kaynaklarında yer alan "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kalp krizi geçirdi" iddialarının doğru olup olmadığı merak ediliyor. Peki Putin kalp krizi mi geçirdi? İşte iddia hakkındaki detaylar...

Son olarak haber kaynaklarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kalp krizi geçirdiği ve yoğun bakımda tedavi altına alındığına dair iddialar yer aldı. İddiaların gerçekliği pek çok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Putin kalp krizi mi geçirdi? İşte Putin'in sağlık durumu...

PUTİN'İN SAĞLIK DURUMU NE?


Sosyal medyada ve bir takım haber kaynaklarında yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kalp krizi geçirdiği iddialarının gerçekliği merak ediliyor. İddiaya göre Putin'in yoğun bakımda olduğu ileri sürüldü. Fakat henüz gündemi sarsan iddialar sonrası resmi bir açıklama yapılmadı.

PUTİN KİMDİR?


7 Ekim 1952 tarihinde dünyaya gelen ve 71 yıl yaşında olan, St. Petersburg, Rusya doğumlu Putin'in tam ismi Vladimir Vladimiroviç Putin'dir. Rusya Federasyonu'nun günümüzdeki devlet başkanı olan Rus politikacı ve eski istihbarat görevlisi olarak bilinmektedir. Putin, 1999–2000 seneleri arasında başbakanlık, 2000–2008 seneleri arasında başkanlık, 2008–2012 seneleri arasında tekrar başbakanlık görevini yapmıştır.

Putin, başbakanlığı döneminde, iktidar partisi Birleşik Rusya'nın genel başkanlığı görevini yapmıştır.

Putin Sovyetler Birliği'nde 16 sene boyunca KGB dış istihbarat subayı olarak çalışmış ve Yarbay (podpolkovnik) rütbesine yükselmiştir. 2000 yılında, başkan vekili oldu ve dört aydan kısa bir süre sonra ilk kez devlet başkanı seçilmiştir. 2004 yılında %72 oyla tekrardan seçilmiştir.

2007 senesinde Time Yılın Kişisi seçilmiştir. 2015 yılında Time'ın En Etkili Kişiler Listesinde 1. sırada yer almıştır. Forbes 2013-2016 seneleri arasında ise her yıl onu Dünyanın En Güçlü Kişisi seçmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar