Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Putin Ukrayna bataklıklarına gömülmelidir

Ukrayna''da savaşın ikinci aşamasına geçildiği görülmektedir. Başkent Kiev''i almayı, yasal Ukrayna Hükümetini devirmeyi ve yerine kukla bir hükümet kurmayı beceremeyen Rus ordusu strateji değiştirerek Kırım''dan sonra şimdi de Ukrayna''nın doğusunu işgal ve ilhak etmeye yönelmiş görülmektedir.

Ukrayna direnemez ve toprak kaybederse bu sadece Ukrayna''nın kaybı olmayacaktır tüm özgür dünya faşist diktatör Putin ve onun katiller ordusu önünde kaybetmiş olacaktır.

Ülkemizde epeyce bir süredir yükselen bir Amerika, batı ve NATO karşıtlığı var bunun başını da İslamcılar ve Avrasyacı dediğimiz bir taife çekiyor. Bu Avrasyacı taife Türkiye''nin NATO ve AB gibi kurumlardan çıkmasını, Batı demokrasilerinden uzaklaşmasını, özgür dünyaya sırtını dönerek Rusya, Çin ve İran gibi diktatörlükler ile işbirliği yapmasını öneriyor.

Diğer yandan ülkemizde son derecede etkin bir damar olan İslamcılar da her ne kadar bir ABD ve NATO projesi olan Yeşil Kuşak projesi sayesinde palazlanmış olsalar da zaten batı değerlerine ve batı demokrasileri ile yapılan işbirliklerine kökten karşılar. Doğru geçmişte ittifak yaptılar ama onların geçmişte yaptıkları ittifak sadece ve sadece bir takiyyeydi.

Bu iki kesim Ukrayna Rusya savaşında Ukrayna''yı haksız, Rusya''yı haklı görmekteler. Ukrayna''yı Rusya''nın doğal egemenlik alanı olarak kabul eden bu kesimler Ukraynalıların demokrasi, özgürlük ve refah arayışını ve Amerika dâhil batının buna verdiği desteği Rusya''nın hak ve menfaatlerine bir saldırı olarak görüyorlar.

Bu yaşıma geldim, bunca düşünce, analiz, yorum okudum, bunca yazdım çizdim ve lakin bu kadar saçma bir iddia daha duymadım.

Bakın net olarak söyleyeyim her halkın demokrasi, özgürlük ve refah arayışı doğal bir haktır, asla eleştirilemez. Ayrıca yakın geçmişte yaşananlar ortadadır; Doğu Avrupa halklarının Rus çizmesi altında nasıl ezildiği, özgürlük ve demokrasi arayışlarının Rus tanklarının paletleri ile nasıl çiğnendiği henüz unutulmamıştır. Bu gerçek ortadayken bu halkların demokrasi ve özgürlüklerini koruyacak, güvence altına arayacak seçenekleri değerlendirmeye çalışması nasıl ve hangi akla dayanılarak eleştirilebilir?

Diğer yandan tek sorunumuz Ukrayna halkının özgürlüğü ve güvenliği, Ukrayna''nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı da değildir, aslında tehdit çok daha büyük ve geniştir. Karşımızda elinde binlerce nükleer silah bulunan ve "Rusya''nın sınırları yoktur" diyen bir diktatör var! Bu diktatör Rus ırkçılığı ve Ortodoks inancı ile karışık aşırı militarist görüşlere sahip, demokrasi, özgürlükler ve insan haklarına düşman bir politikacı. Tam anlamı ile Rus tipi bir Hitler görünümünde. Bu diktatör bu gün durdurulamaz, ordusu ve itibarı Ukrayna bataklıklarına gömülemezse yarın tüm özgür ve demokratik dünyanın başına çok büyük bir bela olacaktır.

Aklı başı izanı yerinde tüm politikacılar bu gün bu diktatörü durdurmak için mümkün olan her şeyi yapmalı, her önlemi tavizsiz uygulamaya koymalıdır yoksa yarın çok geç olacaktır.

Bu gün Türkiye''yi yöneten iktidar ikircikli davranmaktadır, ne şiş yansın ne kebap tutumu ile hem Ukrayna ve hem de Rusya ile ilişkileri bozmadan ama Rusya''ya karşı her hangi bir yaptırım da uygulamadan işi idare etmeye çalışmaktadır.

Bakın bu gün Rusya, Türkiye''yi doğudan İran Güneyden Suriye vasıtası ile kuşatmaya almış bulunmaktadır! Kuzeyde Ukrayna düşer ve Karadeniz bir Rus gölü haline gelirse diktatör Putin''in Türk Boğazları üzerindeki emperyalist hayallerinin depreşeceği malumdur. Türk Boğazları üzerindeki egemenliğimiz bir taraftan askeri ve siyasi gücümüz, diğer taraftan da Montrö anlaşmasının hükümleri ile korunmaktadır. Türk Boğazları elbette ki Rusya''nın Akdeniz''e inişi açısından son derecede önemli ve vazgeçilmezdir. Boğazların kontrolünün NATO üyesi bir ülkede olması hiçbir şekilde Rusya''nın sindirebileceği bir hal değildir. Bu yüzden diktatör Putin için Türkiye''nin kontrol, hatta vesayet altına alınması son derecede önemlidir.

Kısacası Ukrayna sonrası topun ağzında, hedefin göbeğinde olan ülkelerden biri de Türkiye''dir bu yüzden Putin''in Ukrayna bataklarına gömülmesi en çok da Türkiye''nin işine yarayacaktır.

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları