Psikolojiye ilgi duyanlar bu festivalde buluştu

Psikolojiye ilgi duyanlar bu festivalde buluştu
Bartın Üniversitesi'nde bu yıl ilk defa düzenlenen Psikoloji Günleri, "Psiko-Fest" adı altında gerçekleştirildi.

BARÜ Psikoloji Kulübü, Öğrenci Konseyi, Müzik Kulübü ve Sinema Kulübü iş birliğiyle düzenlenen etkinlik Kutlubey Yerleşkesi Eğitim-İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleşti. İki gün boyunca 10 farklı oturumda alanında uzman konuklar katılımcılara duygu, düşünce ve davranışlarımızı şekillendiren psikoloji disiplini hakkında önemli bilgiler aktardı.

aw188095-02.jpg

Psiko-Fest'in açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, etkinliğin bilgi ve tecrübenin bir araya geldiği, farkındalıkları artırmayı hedefleyen bir organizasyon olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çelik, öğrencilerin etkinliğin düzenlenmesindeki rolünün önemine vurgu yaparak, "Üreten üniversitenin üreten öğrencileri olma misyonlarıyla öğrencilerimizin hazırladığı bu etkinliğin, alanında uzman konuklar ve güncel konularla katılımcılarda yeni bir ufuk açacağına inanıyorum" dedi.

aw188095-01.jpg

Etkinlikte ilk gün Psikolog Faruk Cansız "Eski Yunan’dan Günümüze Panik Atak" konulu sunumunda, panik atak kavramının tarihi gelişimi üzerine çalışmaları aktardı. Genç Psikologlar Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Psikolog Mehmet Kızılarslan ise "15 Soruda İnsan Davranışını Anlamak" başlıklı sunumuyla psikolojinin görünür yüzünü değerlendirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar