Tayland'da aşırı sıcaklar 38 can aldı!

Tayland'da aşırı sıcaklar  38 can aldı!
Tayland'da Şubat ayından bu yana sıcak hava nedeniyle en az 38 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Tayland'da, Şubat ayından bu yana devam eden sıcak hava dalgası sonucunda en az 38 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Tayland Sağlık Bakanlığı yardımcısı Dr. Atthapol Kaewsamrit, açıklamasında özellikle açık havada çalışan işçiler, hastalığı olanlar ve yaşlıların bu can kayıplarının çoğunluğunu oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, sıcak hava dalgasının yaz sezonunun son günlerine kadar devam edeceği uyarısında bulundu ve halkı bol sıvı tüketmeye ve öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya çağırdı.

hgbfh.webp

Tayland Afet Önleme Dairesi Başkanlığı (DDPM) da ülkenin 12 eyaleti için resmi bir uyarı yayınladı. Yala, Phuket, Krabi, Trat, Chon Buri, Pattani, Surat Thani, Phang Nga, Rayong, Chanthaburi, Samut Prakan ve Bangkok gibi bölgelerde hava sıcaklıklarının zaman zaman 40 derecenin üzerine çıktığını belirterek halkı gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.

khklhlkh.jpg

METEOROLOJİ UYARDI!

Bangkok'ta ise rekor sıcaklık kaydedildiği bildirildi. Tayland Meteoroloji Departmanı verilerine göre başkentte Nisan ayının tarihinin en sıcak dönemi yaşandı ve hissedilen hava sıcaklığı yer yer 54 dereceye kadar çıktı.

jhk.jpg

Uzmanlar, ülkede normal şartlarda Mayıs ayında başlayan yağmur sezonunun gecikmesinin küresel iklim değişikliğine bağlı olduğunu vurguluyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar