Protestolar sonrası Lütfü Savaş'ın üzeri çizildi: Hatay için düşünülen isim kulislerden sızdırıldı

Protestolar sonrası Lütfü Savaş'ın üzeri çizildi: Hatay için düşünülen isim kulislerden sızdırıldı
CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi yeniden açıklanan Lütfü Savaş’ın adaylığı ile ilgili tartışmalar sürerken, kulislerden dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş’ın özellikle dün Hatay’da protesto edilmesi başka bir adayın çıkacağı iddiasını gündeme getirdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin birçok ilini etkileyen ve büyük yıkımlara sebep olan depremin yıl dönümü, Hatay’da düzenlenen anma programlarıyla anılırken, CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a karşı protestolar gündem oldu.

lutfuhber-ahye-cover-jpg.webp

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı anma töreninde, bir grup tarafından tepkiyle karşılandı. Protestocular, Savaş'ı istifaya çağırırken, CHP'nin Savaş’ı yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı göstermesini eleştirdi.

Protestoların ardından CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılarak, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, Lütfü Savaş'ın CHP'nin yetkili kurulları tarafından aday gösterilmesinin arkasında yapılan anket sonuçlarının etkili olduğunu belirtirken protestoların ardından parti içinde bir karar alınacağını belirtti.

782126image1.jpg
Veli Ağbaba

Ağbaba'nın açıklamaları, Lütfü Savaş'ın adaylığının yeniden değerlendirilebileceği iddialarını da beraberinde getirdi. Ağbaba'nın açıklamaları "Lütfü Savaş'ın adaylığı geri mi çekilecek?" sorusunu akıllara getirdi.

ESKİ VEKİLE TEKLİF GÖTÜRÜLDÜ

Tüm bu iddiaların ardından, CHP’nin, Savaş dışında "seçeneksiz" olduğu belirtilen Hatay’da, adaylık için 27’inci Dönem Hatay Milletvekili Suzan Şahin’in ismi gündeme geldi.

Şahin’in 6 Şubat depremlerinin ardından kentte yürüttüğü çalışmalar ve Hatay’da sevilen bir isim olması nedeniyle adaylığının CHP tarafından konuşulduğu öne sürüldü. Şahin'in ayrıca, CHP'nin Hatay'ın ilçe adaylarıyla uyum içinde çalışabilecek bir isim olduğu belirtiliyor.

suzan.jpg
Suzan Şahin

İsmi İskenderun Belediye Başkanlığı için de konuşulan Suzan Şahin’in, CHP'nin İskenderun için Mehmet Duduoğlu’nun adaylığını açıklaması ile büyükşehir için alternatif olarak tartışıldığı iddia ediliyor.

Parti kaynaklarından alınan ilk bilgilere göre, CHP tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif edilen Şahin'in teklifi reddettiği belirtilirken, CHP Genel Merkezi'n ikna çabalarının sürdüğü iddia edildi.

İKİNCİ ALTERNATİF İSİM TOPAL

Öte yandan Suzan Şahin'in teklifi kabul etmemesi durumunda CHP'nin düşündüğü isim Serkan Topal olduğu kulislerden sızdırıldı.

serkan-ttopal.jpg
Serkan Topal

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar