Prof. Dr. Mustafa Karataş kimdir? Mustafa Karataş kaç yaşında, nereli?

Prof. Dr. Mustafa Karataş kimdir? Mustafa Karataş kaç yaşında, nereli?
Televizyonda sahur ve iftar programları yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın kaç yaşında ve nereli olduğu insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Prof. Dr. Mustafa Karataş kimdir? Mustafa Karataş kaç yaşında, nereli?

Televizyon programlarıyla tanınan Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın dün yayınlanan programda izleyiciden gelen bir soru üzerine verdiği cevap ile sosyal medyada gündeme geldi. Bu cevabın ardından birçok kişi Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın hayatını ve kariyerini merak etmeye başladı. Peki Prof. Dr. Mustafa Karataş kimdir? Mustafa Karataş kaç yaşında, nereli?

PROF. DR. MUSTAFA KARATAŞ KİMDİR?

20 Mart 1961 tarihinde Sivas'ın Gürün ilçesinde doğan Mustafa Karataş, Türk hadis kürsüsü profesörü olarak bilinmektedir. İlk ve ortaokulu Karabük'te tamamlayan Karataş, daha sonra lise eğitimine imam hatip lisesinde başladı ve Kastamonu'da devam etti.

1980 yılında İstanbul'a gelerek Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kaydolan Karataş, buradaki eğitimini 1984 yılında tamamladı. Aynı üniversitede yüksek lisansını 1989'da, doktorasını ise 1998'de hadis kürsüsünde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde doçent olarak 2000 yılında göreve başlayan Karataş, 2013 yılında ise hadis kürsüsünde profesörlük unvanı kazandı.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Anabilim Dalı başkanlığı ve Rehberlik Danışmanlık Birimi başkanlığı gibi önemli görevler üstlenen Karataş, aynı zamanda güzel sanatlar alanında hüsn-ü hat dersleri de vermiştir. Üniversitede birçok yüksek lisans ve doktora öğrencisini yetiştiren Karataş, başarılı olanları desteklemek amacıyla İlim Hizmet Araştırma Merkezi'nde (İHAM) yüzlerce öğrenciye eğitim vermiştir.

2004 yılından itibaren televizyon programları yapan Karataş, 'Cuma Sabahları' ve 'Muhabbet Kapısı' gibi programlar yapmıştır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında konferanslara katılan, İHAM'ın onursal başkanlığını yürüten Karataş, televizyon programlarına ve akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Prof. Dr. Mustafa Karataş evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar