Özgür Özel: Erken seçimi millet istemeden ben istemeyeceğim

Özgür Özel: Erken seçimi millet istemeden ben istemeyeceğim
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ben ana muhalefet lideri olarak seçimde verdiğim söze bağlıyım ve bir erken seçim çağrım yok. millet erken seçim talep ederse, ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye, anayasa çalışmalarına ve seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, erken seçim talepleri hakkında, "Ben seçimde verdiğim söze bağlıyım ve bir erken seçim çağrım yok. Ama yarın hala yanlışlar yapılır ve millet erken seçim talep ederse, ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim. Çünkü bir an önce iktidar olmak istiyoruz ama millet istemeden ben istemeyeceğim." dedi.

Anayasa çalışmalarına ilişkin sorulara da cevap veren Özel, "Eğer anayasa değişikliği yapılacaksa önce uyduğunuzu görmemiz lazım. Anayasa ihlalleri ve adaletsizliklerden rahatsız olan birçok seçmen var. Bu nedenle öncelikle Türkiye'deki geniş toplumsal mutabakata bakmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmeye dair de açıklamalarda bulunan Özel, "Önce eski genel başkanlarımızla görüşmeler yapacağım, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceğim. Görüşmelerimizin nezaket ziyareti olmayacağını, her iki tarafın da önemli konuları olduğunu belirtmek isterim." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar