Oya Tekin kimdir? CHP Adana Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin kaç yaşında, nereli?

Oya Tekin kimdir? CHP Adana Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Adana'nın ilçelerinde göstereceği adaylar belli oldu. CHP'den Adana Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin oldu. Peki Oya Tekin kimdir? CHP Adana Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin kaç yaşında, nereli?

Oya Tekin kimdir?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP Adana ilçelerindeki adayları açıkladı. CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Avukat Oya Tekin oldu. Peki Oya Tekin kimdir? CHP Adana Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin kaç yaşında, nereli?

OYA TEKİN KİMDİR?

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Avukat Oya Tekin'in biyografisi merak konusu oldu. Tarsus doğumlu olan Oya Tekin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, 1991 yılından bu yana serbest avukat olarak çalışmaktadır. Özellikle hak, hukuk ve adalet mücadelesi içerisinde aktif rol alan Tekin, Adana'da çoklu çalışma ve kurumsal avukatlık ofisini oluşturan ilk kadınlardan biridir. Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Politik kariyerine 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin 6. sıra milletvekili adayı olarak giren Oya Tekin, ayrıca Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmektedir. Mesleki sorunlar, kadın hakları ve çevre konularında aktif rol alan Tekin, çevre ve tüketiciyi koruma derneği ÇETKO'da önemli çalışmalara imza atmıştır. Ayrıca mülteci ve sığınmacı hakları konusunda da saha çalışmaları yapmış ve kapsamlı raporlar hazırlamıştır.

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde kadın muhtar adaylarıyla çalışmalar yapan ve kadının siyaset sahnesindeki mücadelesini destekleyen Tekin, "Cam Tavanları Kırıyoruz" isimli bir kitap kaleme almıştır. Oya Tekin evli ve üç çocuk annesidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar