Otomobillerden sonra sıra uçaklara geldi: Havacılık sektöründe büyük devrim

Otomobillerden sonra sıra uçaklara geldi: Havacılık sektöründe büyük devrim
Hollandalı elektrikli uçak üreten Elysian şirketi tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada elektrikli uçağın ilk uçuş tarihi verildi.

Hollandalı Elysian adlı şirket tarafından tasarlanan dünyanın tamamen elektrikli olan en büyük uçağı Elysian E9X adlı uçak 90 kişilik bir yolcu kapasitesine sahip. Şimdilik tek şarj ile 500 mil yani yaklaşık olarak 800 kilometre menzile sahip olan uçağın gelecekte bin kilometre menzile sahip olması planlanıyor.

flight-29hfv3pcr55o0h83.jpg

Şirket uçağı tasarlarken Delft Teknoloji Üniversitesi'ndeki araştırmacılarından ve araştırmalardan destek alıyor. Şirkete göre mevcut batarya teknolojisi ile daha büyük uçakların yoğun bataryalar barındırabileceği düşünülüyor. Şirket pil enerji yoğunluğundaki verimliliği arttırarak ağırlıktan ve enerjiden tasarruf etmeyi planlıyor.

142.jpg

Elektrikli uçak günümüzde kullanılanlara göre bir yolcuyu bir kilometre taşımak için 167 watt-saat enerji tüketiyor. Buda çevresel açıdan normal uçaklara göre oldukça düşük bir değer. E9X'in 2033 yılında uçuşa geçmesi planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar