Hacker açıkladı: Bütün bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor! İnsanların yaptığı 5 yaygın hata!

Hacker açıkladı: Bütün bilgileriniz dolandırıcıların eline geçiyor! İnsanların yaptığı 5 yaygın hata!
Bir bilgisayar korsanı yani Hacker olan Keiran Burge tarafından en yaygın yapılan 5 güvenlik hatası açıklandı. Kullanıcıların bu yanlışları yapmayı acilen bırakması gerektiği söylendi.

Profesyonel bilgisayar korsanları, insnaların cihazlarında yaptığı beş temel güvenlik hatasını açıkladı. Her hafta yeni bir dolandırıcılık ya da hack olayı ortaya çıktığı için, dolandırıcılıklar giderek daha karmaşık hale geliyor. Dolandırıcılar, çok ikna edici olabilmekte, bu da neyin gerçek olduğunu anlamayı zorlaştırıyor. Bu tür suç faaliyetlerinden nasıl kaçınabileceğimiz konusunda, Prism Infosec şirketinde güvenlik danışmanı olan Keiran Burge, bazı hataları sıraladı.

İşte yapılan temel güvenlik hataları:

pexels-markus-spiske-113850.jpg

GÜNCEL OLMAYAN YAZILIMLAR KULLANMAK:

Güncel olmayan yazılımlar cihazlarımızı koruma konusunda büyük bir zayıf noktadır. Güncellemeyi ertelemek kolay olabilir, ancak güncel olmayan yazılımların muhtemelen bir güvenlik açığı bulunduğunu unutmamak gerekir.

pexels-nao-triponez-792199-1.jpg

ŞİFRELERİ YENİDEN KULLANMA:

Her şey için aynı şifreyi kullanmak büyük bir güvenlik riskidir. Bir hesabın şifresi kırıldığında, bilgisayar korsanları diğer hesaplara da kolayca erişebilirler.

pexels-josh-sorenson-1714208.jpg

İNTERNETTE AŞIRI PAYLAŞIM:

Sosyal medya gibi platformlarda aşırı paylaşım yapmak bilgisayar korsanlarına bilgi sağlayabilir. Kullanıcı adları ve şifreler için ipuçları sunabilir ve hatta doğum tarihi gibi bilgilerle "sim-jacking" gibi tehlikeli saldırılara maruz kalabilirsiniz.

HALKA AÇIK WIFI KULLANIMI:

Halka açık WiFi ağları genellikle korunmamaktadır ve veriler şifrelenmemektedir. Bu nedenle, halka açık ağlara bağlanırken dikkatli olmak önemlidir.

pexels-sora-shimazaki-5926386.jpg

TEHLİKELİ BAĞLANTILARA TIKLAMAK:

Bilgisayar korsanları, yasal veya gerçek bir kaynaktan geldiği gibi görünen tehlikeli bağlantılar oluşturabilirler. Bu nedenle, herhangi bir bağlantıya tıklamadan önce dikkatli olmak önemlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar