Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Otokrasi mi demokrasi mi?

Evet, bugün itibariyle aday listeleri kesinleşti ve Pazar günü(dün) saat 17:00''de Yüksek Seçim Kurulu''na teslim edildi.

Bundan sonra itirazlar ve benzeri sebepler ile ufak tefek oynamalar olsa dahi ittifaklar ve partilerin Türkiye''nin 2. Yüzyılına hangi kadrolar ile girmeye hazırlandığı da belirlenmiş oldu.

Bu seçim çok ama çok önemli. Bir kere öncelikle rejime karar vereceğiz; Türkiye 2. Yüzyılına tek parti iktidarına dayalı bir tiranlık olarak mı adım atacak yoksa bir demokrasi mi olacak onu belirleyeceğiz.

Yani bu seçim sadece partiler arası bir tercihi değil aynı zamanda otokrasi ile demokrasi arasındaki bir tercihi de kapsıyor. Halkımızın otokrasiyi mi demokrasiyi mi tercih ettiğini göreceğiz.

Bu seçim aynı zamanda bir yaşam biçimi tercihini de gösterecek. Geleceğimiz sadece bizim değil çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın da geleceği belirlenecek. Bu ülke vatandaşlarının arkaik bir Orta Çağ zihniyetine mi yoksa çağdaş uygarlıkların yaşam biçimine mi yol alacağı bu seçim sonuçları ile şekillenecek.

Eğer Millet İttifakı''nca temsil edilen çağdaş uygarlıkların yaşam biçimi seçilirse 2. Yüzyılında Türkiye gelişmiş müreffeh ve özgürlükçü demokratik toplumlar arasında yer alacak. Yok, eğer Cumhur İttifakı çerçevesinde temsil edilen arkaik Orta Çağ kafasına teslim olunursa Orta Doğu''nun kan ve şiddet dolu bataklığına savrulacağız.

Seçim sizin, patron sizsiniz.

Eğer çocuklarınız ve torunlarınız Afganistan benzeri yok yoksul bir arkaik despotizmde yaşasın istiyorsanız gidin karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Eğer çocuklarınız ve torunlarınızın geleceğini Hizbullah, HÜDA PAR, Yeniden Refah kafasındaki adamlar belirlesin istiyorsanız gidin karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Eğer çocuklarınız ve torunlarınız da yok yoksul kanlı bataklıklarda debelensin, gelişmiş ülkelerdeki yaşama imrenerek baksın, ilk fırsatta ülkesini terk edip gidip yad ellerde üç kuruşa çalışmaya razı olsun istiyorsanız gidin karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Eğer "Kayıtsız Şartsız Millî Egemenlik" hak ve özgürlüklerinizden taviz verip bir tiranın hükmü altında yaşamak istiyor ve dahası çocuklarınız ve torunlarınız da benzer tiranların hükmü altında yaşasın istiyorsanız gidin karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Eğer her doğa olayı felakete dönüşsün, her depremde kentlerimiz yıkılsın, her selde insanlarımız boğulsun istiyorsanız gidin rasyonel akla ve bilime düşman ortaçağ karanlıklarının temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Eğer siz de sanata ve bilime düşmansanız, ister insan ve isterse de doğa inşa etmiş olsun her güzel şeyi yok etmek istiyorsanız gidin çevreye, sanata ve bilime düşman karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin "tükürürüm böyle sanatın içine, beton dökerim çayır çimene" deyin.

Eğer ülkenizi betona ve asfalta boğup, yeşili yok etmek ranttan pay kapıp yan gelip yatmak istiyorsanız gidin beton ve asfalt dökmekten, rant üleştirmekten başka bir şey bilmeyen karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Yemyeşil ormanlarınız kesilsin, dağlarınız delik deşik edilsin, sularınız siyanürle kirlensin havanız sülfürle zehirlensin istiyorsanız gidin karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Madenlerde emekçileriniz ömür çürütsün, göçük altında kalsın, yer altı sellerinde boğulsun ya da yanıp havaya uçsun istiyorsanız gidin karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verin.

Tercih sizin, karar sizin, patron sizsiniz çünkü can çekişme aşamasında olsa da bu ülkede hâlâ demokrasi var ve işliyor. Fakat eğer siz karanlıkların temsilcisi Cumhur İttifakı''na oy verir de demokrasinin tabutuna son çiviyi de çakarsanız emin olun artık siz karar vermeyeceksiniz, sonrasında patron siz olmayacaksınız ve bir tiranın kulları olmaktan başka bir vasfınız kalmayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları