Ortalığı karıştıran o görüntünün sırrı nihayet çözüldü: 6 Şubat depreminden önce gökyüzünde görülmüştü

Ortalığı karıştıran o görüntünün sırrı nihayet çözüldü: 6 Şubat depreminden önce gökyüzünde görülmüştü
6 Şubat 2023'te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli olan depremden önce gökyüzünde oluşan parlak ışığın sebebi belli oldu. İşte detaylar...

Reuters, sosyal medya platformlarında dolaşan "6 Şubat Kahramanmaraş depremine" neden olduğu iddia edilen ve depremden önce "gökyüzünde görüldü" iddiası ile paylaşılan görüntülerinin arkasındaki gerçeği açıkladı.

5848-qohn-sohw-1.jpg

SPACE X FALCON 9 ROKETİNE AİT ÇIKTI

Reuters'ta bulunan bir habere göre video, Space X Falcon 9 roketinin fırlatılışının ABD'nin Los Angeles şehrindeki yer alan bir otoyol üst geçidinden çekildiği ve ters çevrilerek servis edildiği ortaya çıktı.

251521-ljow.jpg

DEPREM ANINDA IŞIK PATLAMASI OLMUŞTU

Öte yandan Kahramanmaraş'ta deprem olduğu esnada gökyüzünde şimşek çakmasına benzer bazı ışıkların oluştuğu görülmüştü. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü olan Orhan Tatar, gökyüzündeki görüntünün sırrını şu ifadelerle açıklamıştı:

"Özellikle gece olan depremlerde şimşek çakmasına benzer yoğun bir ışık kütlesinin oluştuğunu görürsünüz. Bunlar son derece olağan görüntülerdir. 8-9 kilometre boyunca yer kabuğunda bir fay kırılıyor. Ve bu kırılma bir sürtünme düzlemi boyunca oluyor. Dolayısıyla bu kadar büyük bir sürtünme etkisiyle bu fayın kırıldığı hat boyunca çok şiddetli şekilde şimşek çakmasına benzer yoğun bir ışık kütlesinin oluşması son derece olağan bir şeydir."

514584-ykp8.jpg

51581458-xex2.jpg

521541-x6qj.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar