Akıllı telefonlar için sıvı soğutma aksesuarı geliyor

Akıllı telefonlar için sıvı soğutma aksesuarı geliyor
MWC 2023 etkinliğinde akıllı telefonlar için yeni bir 45W sıvı soğutma aksesuarını tanıtıldı.

Çoğu telefon üreticiler üreticileri cihazları için soğutma aksesuarları sunuyordu şimdi bunlara OnePlus’da katıldı.

Akıllı telefonunuza takılabilen ve yoğun görevler sırasında ısıyı kontrol altında tutmaya yardımcı olan yeni 45W sıvı soğutucuyu tanıttı. Büyük etkinlikte şirket, telefonunuzun arkasına kolayca takılabilen ve sıcaklığı düşük tutan bir sıvı soğutma maddesi kullanan yeni mobil aksesuarını duyurdu.

Akıllı telefon (özellikle amiral gemisi modeller) gittikçe daha güçlü hale geldikçe ve grafiksel olarak yoğun oyunlar çalıştırdıkça, güç tüketimi ve ısı üretimi de arttı. İşlemcinin ısınmaması için etkili bir soğutucu şart. Birçok üretici işlemci ısındığında işlemcinin çalışma frekansını düşürerek soğutma işlemini hızlandırıyorlar. Bu da oyunlarda performans kaybı anlamına geliyor.

 Bu nedenle iyi bir soğutma, sıcaklığın düşürülmesi ile beraber daha yüksek kare hızları ile daha iyi oyun deneyimi için en yüksek performansın korunmasına ve hatta güç tüketiminin kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyorlar.

Aksesuar iki parçadan oluşurken, ilk parça cihazınızın arkasına bağlanırken, temelde küçük bir kutu olan ikinci parçaya bir kablo bağlanır. Bu cihaz, telefonunuza taktığınız anda çalışmaya başlar. Resmi iddialara göre, OnePlus 45W Sıvı Soğutma aksesuarı, sıcaklıkları 20 santigrat dereceye kadar düşürebilir. Ne yazık ki şirket, bu cihazla ilgili fiyatlandırma ve bulunabilirlik ayrıntılarını henüz açıklamadı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar