Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Ömer Faruk Gergerlioğlu kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Ömer Faruk Gergerlioğlu kaç yaşında, nereli, hangi partili?
Son dönemlerde gündeme gelen konulardan sonra vatandaşlar Ömer Faruk Gergerlioğlu merak edilmeye başlandı. Peki Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Ömer Faruk Gergerlioğlu kaç yaşında, nereli, hangi partili?

Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir?

Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenen silahlı saldırının ardından teröristlerin kimliklerinin tespit edilmesi ile birlikte Ömer Faruk Gergerlioğlu gündeme geldi. Gergerlioğlu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Ömer Faruk Gergerlioğlu kaç yaşında, nereli, hangi partili?

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU KİMDİR?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Şanlıurfalı Türk kökenli bir ailenin çocuğu olarak 2 Kasım 1965 tarihinde Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim aldı. Sağlık sektöründe çeşitli görevlerde bulunan Gergerlioğlu, insan hakları ve siyaset alanında da aktif olarak yer aldı.

2003 yılında İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nde çalışmaya başlayan Gergerlioğlu, bu derneğin genel başkanlığını da yapmıştır. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almış ve insan hakları konusunda yazılar kaleme almıştır. 2011 Türkiye genel seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemiştir.

Gergerlioğlu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden Kocaeli milletvekili seçilmiştir. Milletvekilliği sırasında özellikle cezaevlerinde uygulandığı iddia edilen "Çıplak Arama" konusunda gündeme getirdiği iddialarla dikkat çekmiştir. Ancak, 17 Mart 2021 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda hakkında Yargıtay kararı doğrultusunda verilen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülmüştür. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin 1 Temmuz 2021 tarihinde aldığı kararla seçilme ve siyaset yapma hakkının ihlal edildiğine hükmetmesiyle Gergerlioğlu, 16 Temmuz 2021'de yeniden milletvekili olmuştur.

Son olarak, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listesinden Kocaeli milletvekili seçilerek TBMM'ye girmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar