Öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için öğretmenlerden protesto çağrısı

Öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için öğretmenlerden protesto çağrısı
İstanbul Eyüpsultan’da bir okul müdürünün yabancı uyruklu lise öğrencisinin silahlı saldırısı sonrasında hayatını kaybetmesinin ardından eğitimciler protesto kararı aldı.

Eyüpsultan’da özel bir lisede yaşanan olay Türkiye’yi ayağa kaldırdı. 5 ay önce okuldan atılan Irak asıllı lise öğrencisi sorumlusu olarak gördüğü okul müdürü İbrahim Oktugan’ı elini kolunu sallaya sallaya geldiği okulda silahla vurdu. 16 yaşındaki lise öğrencisi Yusuf K.’nın 5 kurşun sıktığı müdür hayatını kaybetti.

Öğretmenlerden protesto kararı: Yarın ilk derse girmeyecekler

Yaşanan dehşete düşüren olayın ardından Türk Eğitim-Sen, meslektaşı için protesto kararı aldığını duyurarak şiddete son çağrısı yaptı.

Iraklı lise öğrencisinin kurşun yağdırdığı okul müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti - Patronlar Dünyası

Çağrının ardından sendika üyesi öğretmenler, bu hafta içi perşembe günü okulun ilk dersi ile cuma günü tüm derslere girmeme kararı aldılar.

Eyüpsultan'da okul müdürünü vuran öğrencinin liseye silahla geliş ve gidiş anı kamerada

Türk Eğitim-Sen’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada karar şöyle duyuruldu.

Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla 09.05.2024 Perşembe günü ilk derse girmeme kararı aldık. 10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ’öğretmene şiddete hayır’ diyoruz. Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart, kurdele ile derslere gireceğiz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz? Sendikamızın 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması ve failler hakkında caydırıcı müeyyideler getirilmesi amacıyla hazırladığı ve milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettiği kanan teklifimiz bir an önce hayata geçirilmelidir."

lllll.jpg

Sendika genel başkanı Talip Geylan ise “Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Perşembe günü ilk derse girmiyor ve tüm okullarımızda açıklamalarımızla ses yükselterek YETER ARTIK! Diyoruz” diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar