Öğrenci yurdunda banyo yapmak lüks oldu! İşte duyanları hayrete düşüren yeni fiyatlar

Öğrenci yurdunda banyo yapmak lüks oldu! İşte duyanları hayrete düşüren yeni fiyatlar
Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala yurtlardaki fiyatlar da belli olmaya başladı.

ÖZEL YURT FİYATLARI UYKU KAÇIRIYOR!

GÜNBOYU- AZİZ MUHAMMET ULUBAŞ

Başkent Ankara’daki özel yurt fiyatları 84.000 ile 39.480 TL arasında değişiyor. Ankara’daki tek kişilik odada kalmak isteyen öğrenciler senede en az 79 bin TL’yi cebinden çıkarmak zorunda. Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala öğrencilerin barınma sorunu bir kez daha gündem oldu. Ankara’da devlet yurtlarına yerleşemeyen ya da tercih etmeyen öğrenciler özel yurtların fiyatları karşısında adeta şok oldu. Başkent’te fiyatlar 39,480 ile 84.000 arasında değişiyor.

BANYO YOKSA 5 BİN TL DAHA AZ

Ankara’nın bir bölgesinde bulunan özel yurt fiyatları banyoda oda olması durumunda tek kişilik için 80 bin TL, banyonun olmadığı tek kişilik odada ise fiyat 75 bin liraya düşüyor. Yine aynı yurtta banyosu içerisindeki iki kişilik odanın fiyatı 60 bin TL olurken, banyonun oda içerisine dahil edilmemesi durumunda fiyat 55 bin TL, dört kişilik odada banyo dikkate alınmaksızın fiyatı 45 bin, beş kişilik odanın ise fiyatı 40 bin TL’nin yıllık olarak velilerin cebinden çıkması gerekiyor.

TEK KİŞİLİK ODAYA 87 BİN TL  

Ankara’nın Çankaya mevkiinde bulunan bir erkek öğrenci yurdunda ise bir kişilik oda için peşin olarak ödeme yapacak velilerden 78.450 TL ücret talep ediliyor. Altı aylık taksitle yapılacak olan ödemelerde yurtta kalmanın bir yıllık ücreti 82.870 TL ve 12 aylık taksitle yurtta kalacak olan öğrenci için velilerin cebinden bir yılda 87.120 TL çıkması gerekiyor. İki kişilik odaların kalmadığı yurtta, 3 kişilik oda için yılda 52.800 ve dört kişilik oda için de 39.480 TL talep ediliyor.

DÖRT KİŞİLİK ODANIN FİYATI 45.600 TL

Ankara’nın Bahçelievler bölgesinde bulunan bir başka kız öğrenci yurdunda ise tek kişilik bir oda için öğrencilerden senede 84.00 TL ücret talep edilirken; iki kişilik odada kalmak isteyen bir öğrencinin yurda ödemesi gereken para 62.400, üç kişilik bir oda için 52.800 ve dört kişilik bir oda için 45.600 TL ücret talep ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar