Oğlunun şehadet gününde vefat etti

Oğlunun şehadet gününde vefat etti
Siirt'in Eruh ilçesinde 20 Nisan 1993 tarihinde şehit olan jandarma er Adem Akman'ın babası Cemil Akman, oğlunun şehadete yürüdüğü aynı gün, yani 20 Nisan'da hayatını kaybetti. Cemil Akman, şehit oğlunun yanına, yıllar önceki aynı tarihde ebedi istirahatgahına defnedildi.

Taşköprü nüfusuna kayıtlı olan Adem Akman'ın babası Cemil Akman, Eruh ilçesinde yaşanan acı olayın ardından 31 yıl sonra aynı tarih ve yerde vefat etti. Bu dokunaklı olay, Taşköprü Tekke Mahallesi'nde yaşandı.

Merhumun cenazesine, Taşköprü Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Hanönü Kaymakamı Tolga Değirmenci, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yasin Bulut, AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Dursun Kan gibi birçok önemli isim ve vatandaş katıldı.

Taşköprü Merkez Taş Camisi'nde öğle namazını müteakip gerçekleştirilen cenaze namazı sonrasında, Cemil Akman göz yaşları arasında, şehit oğlu Adem Akman'ın yanında sonsuz uykusuna uğurlandı, Merkez Zımbıllı Mezarlığı'nda yer aldı.

aw187165-08.jpg

aw187165-07.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar