Obezite birçok ciddi sağlık problemine yol açar

Obezite birçok ciddi sağlık problemine yol açar
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Ateş, 4 Mart Dünya Obezite Günü vesilesiyle obezite konusunda önemli açıklamalarda bulunarak, "Obezite, birçok ciddi sağlık problemine yol açabilir” diyerek uyarıda bulundu.

Türkiye'nin obezite haritasının da açıklandığı bu dönemde, Türkiye'nin Avrupa'nın en obez ülkesi olduğunu belirten Ateş, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin obeziteyle mücadelede önemli olduğunu vurguladı. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli olan Ateş, obeziteye karşı korunma yolları ve tedavi yöntemleri hakkında da bilgi verdi.

"Obezite nedir?" sorusuna cevap veren Ateş, obezitenin vücutta aşırı yağ birikmesi sonucu sağlığı tehdit edecek seviyede vücut ağırlığının artması durumu olduğunu ifade etti. Vücut kitle indeksi (VKİ) olarak adlandırılan ölçümle obezitenin tanımlandığını belirten Ateş, VKİ'nin 30 ve üzeri olması durumunda kişinin obez olarak kabul edildiğini dile getirdi.

Obezitenin tedavi yöntemlerine de değinen Ateş, yaşam tarzı değişikliklerinin obezite tedavisinde ön planda olduğunu söyledi. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin yanı sıra, bazı durumlarda ilaç tedavisi veya psikolojik destek gerekebileceğini belirtti. Ateş, obezite cerrahisinin ise diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamayan ve belirli bir VKİ'nin üzerinde olan hastalara uygulandığını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar