Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

O pilot yargılanmayacak mı?

Hangi pilottan bahsettiğimi sanırım anlamışsınızdır, elbette ki Kabil havalimanında sivillerin üzerine devasa C-17 Globemaster tipi askeri kargo uçağını süren pilottan bahsediyorum…
Hepimiz bu görüntüleri dehşet içinde seyrettik, uçağın önünde, yanında, arkasında koşuşturan, üzerine salkım saçak asılmış yüzlerce insan vardı.
Herhangi bir havaalanında böyle bir olay ve yahut da gösteri olduğunda güvenlik görevlileri piste girer, insanları kontrol altına ve pisti emniyete alır uçağın hareketine öyle izin verilir. Bu hem uçağın ve uçuşun emniyeti ve hem de insanların güvenliği için olmazsa olmaz bir havacılık kuralıdır.
Üstelik ortada fiili bir saldırı yok, uçak ateş altında falan da değil, etrafta havaalanının güvenliğini sağlayabilecek binlerce NATO askeri var. Zaten tahliye uçuşları kontrollü olarak olsa da yapılıyor, sivil uçaklar bile inip kalkıyor.
Bu noktada, uçuşları düzenleyen, iniş kalkış izinlerini veren bir otorite "kule" olduğu da muhakkak. Peki, kule durumun farkında değil mi? 
Hadi, pilot kanadına yapışmış, iniş takımlarına asılmış insanları görmedi diyelim, pistte koşuşturan binlerce insanı da görmedi mi?
Bir pilot uçağın kanadına yapışmış ya da iniş takımlarını asılı insanlar varken havalanmanın taammüden cinayet olduğunu bilmez olabilir mi?
Bir pilot pistte araç, insan ya da hayvan varken uçağı hareket ettirmenin havacılık kuralları gereği yasak olduğunu bilmez mi?
Peki, o pilot o uçağı neden, nasıl, kimden izin alarak havalandırabildi?
Pilotlar kafalarına göre uçak hareket ettirip, havalanabilir ya da inebilir mi?
Üstelik o anda pistte olan Afganlıların düşman ya da Taliban mensubu olması mümkün değil onlar havaalanına girebildiğine göre dost kuvvetler, Amerika bu yaptığını dostuna yapıyor!
Kimse maval da okumasın, masal da anlatmasın, en azından o an için havaalanında bir çatışma, Taliban tehdidi falan da bulunmuyor, yani uçak acil kaçış durumunda değil, bir hayat memat meselesi, ya kalkacak ya ölecek durumu falan da yok. O uçaktan önce de sonra da başka uçaklar havalandı, hala da havalanıyor.
Eğer bu dünyada adalet varsa, biri o pilot ile o pilota hareket ve havalanma izni veren kişilere karşı taammüden adam öldürme suçundan dava açmalıdır.
Bu suça iştirak ederek, video kayıtlarında görüldüğü kadarıyla en az üç kişinin uçaktan düşerek ölümüne sebebiyet veren pilot dâhil tüm kişiler yargılanmalı, bu suç cezasız kalmamalıdır.
Bakın seyredilen video bir aksiyon filminden alınmış kurgu bir sahne değil bu bir gerçek, Taliban denilen Ortaçağ'dan kalma arkaik, şeriatçı terör örgütünden canını kurtarmak için ölümü bile göze alarak ülkelerinden kaçmaya çalışan Afganların gerçeği.
Soğuk ve karanlık sularda çoluk çocuk boğulma riskini göze alarak uygar ülkelere kaçmaya çalışan mülteci görüntülerine neredeyse alışmıştık, lakin bir uçağın kanadına ya da iniş takımlarına asılarak kaçmaya, uygarlığa sığınmaya çalışanların delice korkusunu ilk defa gördük. Umarım bu görüntülere de alışmak zorunda kalmayız.
Gelelim memleketimize,  bu ülkede bolca Taliban budalası olduğunu, bu arkaik kafanın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesini alkışlayan, kutlayan tiplerin bulunduğunu maalesef görüyoruz. Bunlara bir diyeceğim yok! 
Benim diyeceğim uygar bir dünyada, insan hak ve özgürlüklerinden yararlanarak, cumhuriyet çatısı altında yaşamayı isteyenlere; Bakın eğer Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri ile kazanmış olduğunuz hak ve özgürlüklerinize sahip çıkmaz, egemenlik hakkınız için savaşmazsanız, eninde sonunda siz de Taliban kafasına teslim olmak zorunda kalırsınız! 
Henüz çok geç değil, yeter ki sahip olduğumuz cumhuriyetimiz ile hak ve özgürlüklerimizi korumak için savaşmaya azmedelim ve korkmayalım.
Demedi demeyin, korkar ve savaşmazsak biz de ya bir uçağın kanadında ya da karanlık soğuk sularda bir botun içinde ülkemizi terk etmek ve yahut da şeriatçı zorbaların hükmü altında yaşamak zorunda kalırız!
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları