O parti yerel seçimlerden çekildi! YSK’ya bildirildi

O parti yerel seçimlerden çekildi! YSK’ya bildirildi
Yenilik Partisi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmama kararı aldığını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdi. Buna göre, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere katılacak parti sayısı 36'dan 35'e düşmüş oldu.

Yenilik Partisi, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılmama kararı aldığını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) resmi olarak bildirdi. Parti, bildirinin süresinin dolmasına rağmen seçimlere katılmama kararını YSK'ya iletti.

Seçim takvimine göre, 10 Ocak 2024 tarihi, siyasi partilerin Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aday tespiti yapacakları seçim çevrelerini ve usul esaslarını YSK'ya bildirmeleri için son gün olarak belirlenmişti. Ancak Yenilik Partisi, bu tarihe kadar katılım kararını iletmeme yolunu seçti.

Diğer taraftan, seçime katılacak olan partiler, adaylarını belirleme sürecinde merkez yoklaması yapmadan, yani ön seçim düzenlemeden YSK'ya başvuruda bulundu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne katılacak partiler arasında Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi gibi önemli siyasi aktörler bulunuyor. Toplamda 34 parti, seçimlere katılmak üzere YSK'ya başvuruda bulunarak adaylarını belirledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar