Nostaljik tramvay 6 ay çalışmayacak

Nostaljik tramvay 6 ay çalışmayacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim’de nostaljik tramvayın seferlerine altyapı çalışması nedeniyle 6 ay ara verildiğini bildirdi. İBB, Taksim’de nostaljik tramvayın seferlerine altyapı çalışması nedeniyle 6 ay ara verildiğini duyurdu.

Nostaljik tramvay 6 ay çalışmayacak

Pınar BİÇER / Günboyu

İBB’nin açıklamasında, meydan ve tünel arasında çalışan nostaljik tramvay seferleri altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle 6 ay boyunca yapılamayacak. İBB yetkilileri, bu güzergahı kullanacak yolcuların İstanbul Metrosunu tercih edebileceklerini ifade ettiler. Nostaljik tramvay seferlerine ara verilmesinin ardındanİstanbul’un gözde yerlerinden biri olan İstiklal Caddesinde bugünden itibaren yenilen çalışmaları başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi’nde düzenleme için düğmeye bastı. İstanbul’un sembollerinden birinicisi olan İstiklal Caddesi’nde altyapı sistemi kurulumu yapılacak. Nnostaljik tramvayın sürekli zemini parçalaması üzerine tramvay hattına elastomer (kauçuk) yapıda titreşimi sönümleyici maddeyle kaplı yeni raylar ve darbelere dayanımlı doğal granit taş döşenecek.

Yüz yıldan uzun tarihi içinde pek çok kez değişim ve düzenlemeden geçen İstiklal Caddesi, Türkiye’nin sembolü olan bu caddenin içinden geçen eski tramvay da bu değişimin tanıklığını yapmaya devam ediyor. İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan ve Beyoğlu’nda yer alan İstiklal Caddesi, yağmur suyu ve atık su kanalları, açık kazı yöntemi yerine, boru itme teknolojisiyle zeminin 5 metre altından yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgilere göre çalışmalar 02.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Etap, etap yapılacak çalışmalarda, altyapı döşemesinde 150 metrelik, nostaljik tramvay hattı için 100 metrelik etaplamalar olacak. Tramvay hattına elastomer (kauçuk) yapıda titreşimi sönümleyici maddeyle kaplı yeni raylar ve darbelere dayanımlı, 10x15x30 santimetre ölçekli doğal granit taş döşenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar