Niğde'de asırlık gelenek helva şenliği

Niğde'de asırlık gelenek helva şenliği
Niğde'nin Yeşilburç köyünde uzun yıllardır devam eden Helva Şenliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mübadele sonrası Yunanistan'dan gelen Türklerin yerleştiği bu köyde düzenlenen şenlik, geleneksel ritüellerle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

Yeşilburç köyünün tarihi ve kültürel önemine dikkat çeken Niğde Valisi Cahit Çelik, köyün turizm potansiyeline vurgu yaparak, "Bu köyün tarihi derinlikleri ve doğal güzellikleriyle gerçekten keşfedilmeyi bekleyen bir potansiyeli var. Görev süremiz boyunca bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, bölgenin turizm alanında geliştirilmesi için yapılacak çalışmalardan bahsederek, "Yeşilburç köyü, Niğde'nin turizm açısından en önemli bölgelerinden biridir. Yakın zamanda yapacağımız altyapı çalışmalarıyla burayı daha da cazip hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Şenliklerin geleneksel lezzeti olan helvanın ikram edildiği etkinliğe, Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, Yeşilburç Muhtarı Cihan Tuna ve köy sakinleri katıldı. Tuna, yüz yılı aşkın süredir devam eden şenliklerin köy halkına sağlık ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar