New York borsası güne düşüşle başladı

New York borsası güne düşüşle başladı
Açılışta Dow Jones endeksi %0,17 düşüşle 38.818,92 puana gerilerken, S&P 500 endeksi %0,36 azalışla 5.168,98 puana ve Nasdaq endeksi %0,65 kayıpla 16.226,07 puana indi.

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek adımlarına ilişkin daha net sinyaller arayarak, pay piyasalarında açılışta olumsuz bir seyir izledi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) faiz oranı ortalama olarak %7,29'dan %7,18'e geriledi. Geçen hafta, bir önceki haftaya kıyasla mortgage başvuruları %2,6 artarak üç haftanın en yüksek artışını kaydetti.

Analistler, zayıf bir veri takviminin olduğu bu haftada yatırımcıların Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerine odaklandığını belirtti.

Kurumsal tarafta, Lyft'in ulaşım ağı şirketi dün piyasalar kapandıktan sonra yayımladığı bilançosunda beklentilerin üzerinde kar ve gelir açıklamasıyla hisseleri %6 değer kazandı.

Reddit'in, halka açılmasından bu yana ilk bilançosunu yayımlayarak beklentilerin üzerinde gelir elde etmesiyle hisseleri %6'nın üzerinde yükseldi.

Uber'in bugün karışık finansal sonuçlar açıklamasının ardından hisseleri %8 düştü.

Öte yandan, ABD Ticaret Bakanlığı'nın bazı çiplerin Çin'e ihracatıyla ilgili lisansları iptal ettiğine dair haberler sonrasında Intel'in hisseleri %2, Qualcomm'un hisseleri ise %1 geriledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar