Hatayspor-Trabzonspor maçı sonrası Nenad Bjelica'dan Volkan Demirel'e ağır sözler: Savaş sonrası general olmak kolay

Hatayspor-Trabzonspor maçı sonrası Nenad Bjelica'dan Volkan Demirel'e ağır sözler: Savaş sonrası general olmak kolay
Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Hatayspor mağlubiyeti sonrası konuştu. Hırvat teknik adam, Volkan Demirel'in sözlerine yanıt verdi.

TANER YENER-GÜNBOYU

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında konuk olduğu Atakaş Hatayspor'a 3-2 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Nenad Bjelica, bu sonucun kendileri adına üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Bjelica, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Hatayspor'u tebrik etti.

Kendileri için özellikle son 20 dakikası hayal kırıklığı olan bir maç oynadıklarını ifade eden Bjelica, şöyle konuştu:

"Maçın geneline bakacak olursak, ilk 70 dakika oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Bu süre zarfında da zaten 2-0 öne geçtik. Galip gelmeye çok yakındık. Sonrasında iyi savunma yapıp, kontra ataklarla bulduğumuz fırsatları değerlendirebilecekken, maalesef iyi savunma yapamadık. Dolayısıyla hücumda etkinlik gösteremeyince, rakibimiz 3-2 öne geçti. Maç da bu şekilde sonlandı. Arka arkaya aldığımız galibiyetler sonrası bizim adımıza çok sert bir darbe oldu. Gayet iyi oynayıp, iyi sonuçlar alarak buraya gelmiştik.

'BEŞİKTAŞ MAÇINDA İŞLER İYİ GİTMİŞTİ, BUGÜN GİTMEDİ'

Maçı kazanmayı hedeflemiştik. Hedefimiz hep aynı. Değişiklik yaptığınız zaman, neden değişiklik yaptığınız, değişiklik yapmadığınızda ise neden değişiklik yapmadığınız sorgulanıyor. Tabii ki hedef demin de bahsettiğim gibi maçı kazandıracak mantıklı değişiklikler yapmak. Beşiktaş maçına baktığınızda aynı değişiklikleri yaptık. Ancak Beşiktaş maçında işler iyi gitmişti, bugün gitmedi. Tekrar maçı izlemeden, analiz etmeden size bunu anlatabilmek, gösterebilmek, kanıtlarıyla sunabilmek kolay değil. Bahsettiğim gibi hedef her zaman maç kazandıracak mantıklı değişiklikleri yapmak."

'BU ZEKA İÇİN KENDİLERİNİ KUTLAMAK İSTİYORUM'

Bordo-mavili teknik adam, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in, "Trabzonspor'un 70. dakikadan sonra oyundan düşeceğini biliyorduk" sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Çok zekilermiş o zaman. Bu zeka için kendilerini kutlamak istiyorum. Bunlar sadece yorum. Savaş sonrası general olmak kolay, işler bittikten sonra konuşmak daha kolay. Çünkü bir şey söylerken, argümana dayalı olması lazım. Hangi kanıt ya da düşünceyle bunları söylediklerini ifade etmeleri lazım. Takımımız hangi maçımızda son dakikalarda sıkıntı yaşadı, oyundan düştü? Belki bir tek Antalyaspor maçını sayabilirsiniz. Diğer maçların hiçbirinde bunu yaşamadık. Örneğin son oynadığımız Beşiktaş maçında takımımız hiçbir şekilde bunu yaşamadı. Bugün rakibimiz çok şanslıydı. Kaleyi bulan 3 şutları vardı ve 3 gol attılar. Tarihi her zaman kazananlar yazar. Böyledir."

'YEDİĞİMİZ GOLLER BİZİM ZAYIFLIKLARIMIZ'

Zayıf noktaları için konuşan Hırvat çalıştırıcı son olarak şunu söyledi:

"Gol şansı olarak bakacak olursanız, rakibimize aslında 0 gol şansı verdik. Çünkü ilk 70 dakikada rakibimiz gol şansı bulamadı. Yediğimiz goller bizim zayıflıklarımız. Belki bizim hatalarımızdan kaynaklanan goller ama onun dışında eğer son 20 dakika maçı kontrol edebilseydik, sonuç tabii ki böyle olmayacaktı. Çok daha farklı bir sonuçla karşılaşılacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar