Mut'ta hasat başladı: Kilosu 150 dolardan satılıyor!

Mut'ta hasat başladı: Kilosu 150 dolardan satılıyor!
Mersin'in Mut ilçesinde yılın ilk erik hasadı başladı. Çiftçiler kilosunun 150 dolardan satıldığını belirtti.

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Mersin'in Mut ilçesinde örtü altı tarımında ilk ürünlerin hasadına başlandı. Temsili olarak ilk eriklerin toplandığı ilçede, kilogramının 150 dolardan ihracata gönderileceği açıklandı.

Mersin, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde öncü konumda yer alıyor. Mut ilçesi de bu önemli tarım faaliyetlerine katkı sağlıyor. İlçede açık ve örtü altı tarım alanlarında bu yıl 24 bin 180 ton rekolte bekleniyor. Özellikle örtü altında yetiştirilen eriklerin ilk hasadı yapılarak, kilogramı 150 dolardan Rusya ve Dubai gibi ülkelere ihraç edileceği belirtiliyor.

k-5dt7na0pdw.jpg

Hasada katılan Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Türkiye'nin erik üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu ve Mut'un bu alanda ciddi bir kapasiteye sahip olduğunu ifade etti. Özellikle erkenci erik üretimine önem verdiklerini vurgulayan Karadağ, ilk hasadın yapıldığı seradan ürünlerin direkt dış ülkelere ihraç edildiğini belirtti.

erik.jpg

Üretici Tayfun Gezer ise bu yıl Türkiye'de ilk yeşil eriği çıkardıklarını ve bunların Rusya ve Dubai'ye ihraç edildiğini dile getirdi. İlk ürünleri yüksek fiyatlarla satışa sunduklarını ve ilerleyen süreçte üretimi artırmayı hedeflediklerini belirten Gezer, fiyatların ürün miktarına göre değiştiğini ifade etti.

Hasat yaptıkları seradan 1 tonun üzerinde ürün beklediklerini söyleyen Gezer, fiyatların başlangıçta yüksek olduğunu ancak ürün miktarı arttıkça düşeceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar