Muhtar koltuğundan eden lakap görevi iptal edildi

Muhtar koltuğundan eden lakap görevi iptal edildi
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Hürriyet Mahallesi'nde matbaacının oy pusulasında yapılan hata seçilen muhtarı koltuğundan etti.

Osmangazi’de mahalle muhtarı seçilen Fatma Tunçezer, bir matbaa hatası nedeniyle muhtarlık görevini kaybettiğini duyurdu.

Azalarından birinin lakabının oy pusulasına yanlışlıkla eklenmesi Tunçezer'in muhtarlık koltuğunu riske attı.

aw178803-01.jpg

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hürriyet Mahallesi muhtarlığı için yarışan Tunçezer, toplam 2.659 seçmenden 1.570 oy alarak muhtar seçildi.

MAHALLE LAKABI "BOZA" PUSULAYA EKLENMİŞ

Ancak, muhtar adayı Nejat Tatlıcıoğlu'nun seçim broşürlerinde kullanılan ve mahalle sakinleri tarafından bilinen lakabı 'Boza', matbaacının dikkatsizliği sonucu oy pusulasına da işlendi. Bu durum, İl Seçim Kurulu'nun müdahalesine neden oldu ve Tunçezer'in muhtarlık görevi iptal edildi.

aw178803-04.jpg

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Tunçezer muhtar adayı ve ekibinin pusula basım aşamasında bu hatayı fark etmediğini belirtti. Mahalle sakinlerinin desteğiyle bir imza kampanyası başlatan Tunçezer yaşananların bir matbaa hatasından ibaret olduğunu ve 1.570 seçmenin iradesinin göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

aw178803-02.jpg

Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunacağını söyleyen Tunçezer, mahalledeki birlik ve beraberlik duygusunun altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar