Motokuryeye çarpan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için istenen ceza açıklandı

Motokuryeye çarpan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için istenen ceza açıklandı
Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yargılandığı davada karar çıktı. Savcılık, sanığın 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Fatih'te motokuryeye çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, "Taksirle ölüme neden olmak"tan 27 bin 300 lira adli para cezasına çarptırıldı, 6 ay süreyle ehliyetinin geri alınmasına karar verildi.

Mohamud’un yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA DÖNÜŞTÜ

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, taksirle ölüme neden olmaktan sanığın 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme duruşmaya verdiği aranın ardından karını açıkladı. Sanığa taksirle ölüme neden olmaktan 3 yıl hapis cezası veren mahkeme, takdir indirimi ile cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü.

Bu ceza da 27 bin 300 lira para cezasına çevrildi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce Mohammed Hassan Sheikh Mohamud hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve 6 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, 4 gün önce mahkemeye getirilerek ifadesi alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar