Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiriyor! Tek şart açıklandı: Bu yöntemle maaşınız 9500 TL olabilir

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiriyor! Tek şart açıklandı: Bu yöntemle maaşınız 9500 TL olabilir
Asgari ücret ile çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Asgari ücret maaşına ek 1000 TL ödeme yapılacak. Maaşlar 8 bin 500 TL'den 9 bin 500 liraya yükselecek. İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların beklediği gelişmeyi açıkladı. Asgari ücretli çalışanlara maaşı ek 1000 TL destek ödemesi verilecek. Asgari ücretliler Temmuz ayına kadar her ay 1000 TL Ek ödeme olarak 9.500 TL asgari ücret almış olacak.

ASGARİ ÜCRETLİYE MAAŞA EK 1000 TL ÖDEME

Asgari ücretliye ısınma yardımı geçtiğimiz yıl Kasım ayından beri veriliyor. TBMM’den geçen torba yasa kapsamında, işverenlerin asgari ücretli çalışanlara 1000 TL ısınma yardımı desteği sağlamaları durumunda devletin prim ve vergi ödemesi almayacağı bildirilmişti. 

Hala ödeme almak için şansınız var. Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 3000 TL toplam ödeme alabilirsiniz. Bu ödemeler işverenlerin kendi tercihleri doğrultusunda yapılıyor ve herhangi bir zorunluluğu bulunmuyor. 

Devlet işlerinin teşvik etmek amacıyla asgari ücretliye verilecek olan 1000 TL''lik ısınma yardımından vergi ve prim kesintisi yapmıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar