Adıyaman’da renkli İngilizce Dil Festivali! Öğrenciler kıyasıya yarıştı

Adıyaman’da renkli İngilizce Dil Festivali! Öğrenciler kıyasıya yarıştı
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde her yıl düzenlenen ve bu yıl da renkli görüntülere sahne olan İngilizce Dil Festivali, öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Kahta Kültür Merkezi'nde düzenlenen festival kapsamında öğrenciler İngilizce şarkılar, skeçler ve kitap okuma yarışmalarına katılarak gösterilerini sergiledi.

Toplamda 235 öğrencinin 14 ortaokul ve 6 liseden yer aldığı festival, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edildi.

Müdür Lütfü Başlı, festivalin dil gelişimine katkı sağlamak ve öğrencilerin yabancı dile olan ilgisini artırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

aw200494-03.jpg

Başlı ayrıca, festivalin uzun yıllardır devam ettiğini ve bu etkinliğe katılan öğrencilerin birçoğunun üniversite eğitimlerini tamamladığını vurguladı. Öğrenciler ise festival sayesinde İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulduklarını ve dil konusundaki ilgilerinin arttığını dile getirdi.

Yarışmalar sonucunda ortaokul kategorisinde birinciliği Şehit Medet Mat Ortaokulu, lise kategorisinde ise Ebu Sadık Anadolu İHL elde etti. Ayrıca, şarkı yarışmalarında Kahta İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Yunus Uğur Anadolu Lisesi birincilik elde etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar