Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Milliyetçi camia, niye hak ettiği yerde değil?

Değerli okuyucularım bir ideolojinin başarılı olup olmadığını incelerken muktedir oldu mu olmadı mı ona bakmak lazımdır. Muktedir derken iktidar sahiplerine hitap edip etmediği önemlidir. İktidar derken hemen partinizin iktidara geldiği mevzusu değildir. Örnek Türkeş Bey 90'lı yıllarda iktidara gelemedi ama devlet içinde muktedir oldu.

Yazımın girişinde devlete hâkim olmayı bir ideolojinin başarılı olarak değerlendirme sebebim Milliyetçi camianın bugün neden başarısız olduğunu anlatmak içindi. Bugün Milliyetçi camia başarısızdır. Çünkü Saray Rejimine omuz veren MHP bile bu rejimde muktedir olamadı. FETÖ'cüler Türk emniyetinden sökülüp atılırken Milliyetçi bilinen birinin emniyet müdürü yapıldığını duyan gören var mı? Yok oğlu yok!..

Peki neden başarısız Milliyetçi camia? Buna geleyim. Milliyetçi camianın başarısız olmasının nedeninin üst maddesi ve en önemlisi kitle iletişim araçlarına egemen olmayışı. Bu ana maddeydi. Şimdi net olarak bu kitle iletişim araçlarını sayacağım.

80 öncesi kitle iletişim araçlarının en başında sinema sektörü geliyordu. Yeşilçam ise Türk sinemasının lokomotifiydi. 80 öncesi Milliyetçi camianın sanatçısı yoktu. Hâlâ yok, o zaman da yoktu.

80 sonrası 90'lı yıllarda ise kitle iletişim araçlarının başında özel TV'lerin çıkmasıyla birlikte televizyon baş aktör oldu. Milliyetçi TV yok demeyeceğim, bırakın 90'larda Milliyetçi TV'yi bir tane Milliyetçi televizyoncu yok.

2000'ler ise internet medyasının geliştiği yıllar. İnternet medyası da çok pahalı değil bunu bile yapamadık. 15 yıllık bildiğim sözde Milliyetçi bir tane haber sitesi, hâlâ Google News kaydı yok. Bu bile işin vahametini gösteriyor.

Günümüz ise sosyal medyanın tavan yaptığı zaman. Twitter'a kaç tane gündem maddesi sokuyoruz? Varsa yazsın birisi.

Amacım burada camiamız olan Milliyetçi kesimi karalamak değil, eksiklerimizi yanlışlarımızı belirleyip onları gidermenin yollarını camiamıza göstermek.

Bakın elimizde Yeniçağ Medya Grubu'muz var. Gün geçmeden gazetelerimizi satın alın, YouTube kanalı kurduk Yeniçağ TV diye. Abone olun. Sosyal medyadan bizim hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Milliyetçi camianın gür ve en büyük sesi Yeniçağ Medya Grubu'na sahip çıkarak, bu hatadan Milliyetçi camia olarak geri dönebiliriz.

Günümüzde kitle iletişim araçlarını başını sosyal medya ve YouTube mecrası çekiyorsa orada en etkin biz Milliyetçiler olalım. Para yok gibi kolaycı anlayışa gitmeyelim. Herkes imece usulü gibi işlenirse bu medya emin olun çok kesime hitap eder.

Geleneksel medya TV ve gazetelerde veya sinema sektöründe var olmak için hiç kuşkusuz çok paralara ihtiyaç var. Ama bunun da çareleri vardır. Yukarıda yazdığım imece usulü burada da geçerli olabilir.

Unutmayın ki okuyucularım inanmak başarının yarısıdır. Milliyetçi camianın kitle iletişim araçlarına hâkim olacağına inanmalıyız ki, sonrasında bunu da başarırız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları