Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Milletin aklıyla alay etmeyin!

Öncelikle AKP iktidarının PKK açılımlarından bahsedeyim.

Habur'da çadır mahkeme ile PKK'lılara lahmacun yedirip, Atatürk posterini indirten hâkimler gördük. Habur'da PKK'lı teröristler sözde çözüm süreci, özde çözülme süreçleri ile davul zurna ile karşılandılar.

Oslo'da zamanın MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in kahkaha atarak PKK terör örgütünün yöneticilerine şehirleri bombalar ile doldurmuşsunuz sözleri ile pazarlıkları duyduk. Oslo süreci, İYİ Parti lideri Meral Hanım'ın tabiri ile bol kahkahalı ciddiyetsiz PKK pazarlıklarıydı.

Dolmabahçe'de Başbakanlık resmî ofisinde terörist başı APO'nun mesajı okunarak HDP ve AKP'li yöneticiler beraber poz verdiler.

PKK açılım sürecindeki rezaletleri yazsam bu satırlar yetmez. APO'nun namaz kıldığını iddia eden Ak trol havuzcular mı dersen yaz babam yaz!..

***

Şimdi gelelim son günlerin meşhur tiyatro tartışmalarına.

HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı tiyatroya PKK açılımının destekçisi Kadir İnanır, Dilek İmamoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş gibi isimler katıldı. Adeta kıyamet koptu.

Bu resimle ilgili herkes bir yorum yaptı.

Ben esas, PKK açılımı kaldığı yerden CHP ile devam ettirilmek isteniyor diyen Perinçek grubu ve bazı Milliyetçi muhaliflere bile etki etmiş bu sözleri değerlendireceğim.

***

Yukarıda, Habur, Oslo, Dolmabahçe AKP+PKK açılım süreçlerini yazdım.

Bu PKK açılım süreçleri AKP iktidarının politikasıydı. Oslo'da devletin MİT'iyle, Habur'da Atatürk posteri indirten hâkimiyle ve Dolmabahçe'de Başbakanlık ofisinde okunan APO mektubuyla AKP iktidarı PKK süreçlerini meşru hale getirdi.

Peki tiyatroda ne oldu? Devletin MİT'i yok, hâkimi yok, resmî bir görevli yok.

En önemlisi terörist başı APO yok. Sadece TBMM Başkanvekili olan Meclis'i yöneten HDP yöneticileri var.

PKK açılımı mı bu? Tiyatroyu APO mu organize etti, yoksa MİT mi, olmadı hâkim mi, yine olmadı Başbakanlık ofisindeki Dolmabahçe buluşmaları gibi mi oldu? Tabii ki HAYIR!..

PKK açılımları kaldığı yerden CHP ile devam ediyor veya ettirilmek isteniyor diyenler aklımızla alay etmiyorsa ne yapıyorlar?

***

Haa, PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP ile CHP'liler neden aynı karede eleştirileri, apayrı meseledir. Kendi içinde de tutarlıdır. Ama konumuz o değil.

Konumuz CHP ile açılım kaldığı yerden devam ettirilmek isteniyor sözleridir. Bu sözler mantık dışıdır. Yukarıda yazmaya çalıştığım mesele de budur.

***

Şu anda HDP, CHP'yle AKP ile yaptıkları PKK açılımlarındaki gibi pozisyonda değiller.

Hele ki İYİ Parti'nin dâhil olduğu Millet İttifakı'nda resmî veya gayrîresmi HDP yoktur.

HDP, CHP ortak resim verdi, tiyatroya gitti diye PKK açılımları kaldığı yerden CHP ile devam ettirilmek isteniyor deniyorsa, lütfen olaylara aklımızla bakalım mantıklı analizler yapalım.

Vay efendim; bu başlangıçtır, ileride CHP iktidara geldiğinde PKK açılımını resmî yapacaklar diyecekler olanlara cevabım; Öyle bir şey olamaz. Çünkü CHP, tek başına değil Millet İttifakı'nın desteği ile iktidara gelebilir. Burada da milliyetçi parti İYİ Parti asla PKK açılımına izin vermez. Lütfen akla mantığa aykırı yorumlar yapmayalım diyerek yazıma noktayı koyuyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları