Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre hafta sonu yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak.Hafta sonu sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son raporlarına göre, Türkiye'nin büyük bir bölümü bugün yoğun yağışların etkisi altında kalacak.

NTV'nin haberine göre, hafta sonuna kadar devam edecek yağışlarla birlikte, hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece düşmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesi için ise toz taşınımı konusunda uyarıda bulunuldu.

Ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trakya, Muğla ve Şanlıurfa hariç, yağışların ülke genelinde etkili olması öngörülüyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olurken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar'da karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Şırnak, Adana, Hatay ve Siirt'in belirli bölgelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması olası.

Kuvvetli yağışların yanı sıra, çığ tehlikesi de gündemde. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun karlı yamaçlarında çığ riski bulunuyor. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı bekleniyor, bu durum hava kalitesini etkileyebilir.

Hava sıcaklığı genel olarak mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek, ancak yarından itibaren 1-3 derece düşüş bekleniyor. Rüzgarların genellikle kuzey ve batı yönlerinden esmesi, doğu bölgelerde ise güney yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar