Mesut Yar kimdir? Mesut Yar kaç yaşında, nereli, hangi partiden aday? Mesut Yar Sözcü TV'den ayrıldı mı?

Mesut Yar kimdir? Mesut Yar kaç yaşında, nereli, hangi partiden aday? Mesut Yar Sözcü TV'den ayrıldı mı?
Son zamanlarda siyasete atılan ünlü gazeteci Mesut Yar'ın hayatı merak konusu oldu. Birçok kişi gazetecinin hangi partiden aday olduğunu ve Sözcü TV'den ayrılıp ayrılmadığını merak ediyor. Peki Mesut Yar kimdir? Mesut Yar kaç yaşında, nereli, hangi partiden aday? Mesut Yar Sözcü TV'den ayrıldı mı?

Mesut Yar kimdir?

Sözcü TV'de sabah haberlerini sunan gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar, canlı yayında 2024 yerel seçimlerinde Datça'dan aday adayı olduğunu açıkladı. Peki Mesut Yar kimdir? Mesut Yar kaç yaşında, nereli, hangi partiden aday? Mesut Yar Sözcü TV'den ayrıldı mı?

MESUT YAR KİMDİR?

Mesut Yar, 18 Nisan 1967 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Aslen Erzurumlu olan Mesut Yar, İstanbul Üniversitesi Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi bölümü mezunudur. Gazeteciliğe ise 1985 yılında muhabir olarak başlamıştır. Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde çalışmıştır.

Televizyon kariyerine ise 1994 yılında Kanal E'de "By Night" başlığıyla bir talk show hazırlayarak adım atmıştır. Bundan sonra birçok ulusal kanalda yapımcılık, sunuculuk ve spikerlik görevlerinde bulunmuş, aynı zamanda edebiyat alanında da çalışmalar yapmıştır.

Özel hayatıyla da gündeme gelen Mesut Yar, daha önce 2 kez evlenip boşanmış ve bir çocuğu bulunmaktadır. Üçüncü evliliğini ise 2012 yılında gazeteci Ferda Çekem ile yapmıştır.

Mesut Yar, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Datça Belediye Başkanı Aday Adayı olmuştur. Ancak CHP tarafından Mesut Yar aday olarak seçilemedi. Bu kararın ardından Sözcü TV'den ayrılarak bağımsız olarak Datça'dan aday oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar