Meclis'te ortalık karıştı: AKP'li vekiller kürsüye yürüdü

Meclis'te ortalık karıştı: AKP'li vekiller kürsüye yürüdü
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri esnasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e söz verilmemesine tepki gösteren AKP'li milletvekilleri, salonu terk edip, ardından kürsünün önüne geçerek bu durumu protesto etti.

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan'ın kadınlara ilişkin yaptığı konuşma Meclis'te tartışmalara sebep oldu. Özcan'a yoğun tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, parti grubunu da yanına alarak Meclis'i terk etti.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

TBMM Genel Kurulunda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin görüşmeleri hala devam etmekte.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında AKP ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

aw100423-01.jpg

Önce AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, grup adına aldığı sözlerde süreyi uzattığı için hem diğer parti gruplarından hem de birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından uyarıldı.

CHP'den Ali Mahir Başarır, Zengin'in kürsüye çıkan her vekilin konuşmasından sonra söz alıp konuştuğunu, toplam konuşmasının 20 dakika kadar uzatmasını eleştirdi. Yeniden söz isteyen Zengin ile bu kez Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca arasında gerginlik yaşandı.

Zengin, kendisini süre aşımı konusunda uyaran Karaca ile tartıştı. Karaca, birleşime ara vermek zorunda kaldı.

aw100423-02-001.jpg

YENİDEN TARTIŞMA ÇIKTI

Yeniden başlayan görüşmelerden sonra bu kez de CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan ile Zengin arasında tartışma yaşandı.

CHP'li Özcan konuşmasında kadın cinayetlerinden bahsederek, "İş cinayetlerinde 142 kadın hayatını kaybetti" dedi. Özcan, ardından AK Parti grubuna dönerek "Tabii siz gülersiniz" diye tepki gösterdi.

Özcan'a tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de Meclis Başkanvekili Karaca'dan müdahale etmesini talep etti.

Genel Kurul'da sözlü tartışmaların ardından Özlem Zengin'in beraberindeki AKP grubu önce TBMM'yi terk etti. Daha sonra, Zengin öncülüğündeki AKP'li vekiller, CHP'li Gizem Özcan'ın konuşmasının bitmesinin ardından geri dönerek kürsüyü işgal etti. Olayların ardından oturuma 15 dakika ara verildi.

aw100423-03-001.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar