Mansur Yavaş Akşener'i topa tuttu! Samimi değildi dedi sert eleştirilerde bulundu

Mansur Yavaş Akşener'i topa tuttu! Samimi değildi dedi sert eleştirilerde bulundu
Mansur Yavaş katıldığı canlı yayında, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde kendisini Cumhurbaşkanı adayı gösterme çabası hakkında konuştu. Yavaş, Akşener’in ‘korkak’ çıkışına ise yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk TV'de katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Buradaki konuşmasında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde kendisi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterme çabalarının samimi olmadığını belirten Yavaş, Akşener'in samimi olması halinde bunu aylar öncesinden Altılı Masa'da gündeme getirebileceğini söyledi.

yavas-2.jpg

"HADİ ÇIK GEL ADAY OL DEMEKLE OLMAZ"

Kendisi ve İmamoğlu'na aynı anda çağrıda bulunması hakkında da konuşan Yavaş, “Ayrıca aynı anda hem Ekrem Bey'e hem bana çağrıda bulundu. Peki ikimiz de kabul etseydik ne olacaktı? Kura mı çekilecekti? Bunun yolu bu değildi” diye konuştu.

Akşener’e kızgın olmadığını söyleyen Yavaş, “Ben kırgın falan değilim. Aday olmadı diye ben suçlanıyorum. Ben bunu artık en son Ulus'taki halde basın sorduğu zaman cevapladım. Gerçekten aday olmamı istiyorsanız, hadi çık gel aday ol demekle olmaz, başka partide kaydım var” ifadelerini kullandı.

mansur.jpg

"KAZANACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’nun da Akşener'e "Eğer Mansur Yavaş'ın adaylığını istiyorsanız ben masaya önereyim" dediğini aktaran Yavaş, ş “1 gün önce beni arayıp teklif getireceğim, böyle bir şey düşünür müsünüz demesi lazımdır. Bu süreçte adaylığımla ilgili heryerde şunu söyledim, '6'lı Masa aday gösterirse aday olurum'. Herkes korkak vs. diyordu. Ümit Özdağ da aday olmamı istiyordu. Aday olmalı mıydım hemen. Ankette kim çıkıyorsa bakılırdı. 'Aday ol' dense aday olmayacaktım. Ben zaten söyledim oybirliği olsaydı olurdum. Kazanacağımı düşünüyorum. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Mahalli seçim ortamındayız. İnşallah Mayıs ayında yapacağımız görüşmede kamuoyunun bilmediği konuları bir kez konuşurum, bir daha konuşmam. Biz Ankara'da yaşayan ödediği vergilerden oy alıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar