Mal varlığıyla gündem olan Altınok’un ablası konuştu: Başka şeyler de var

Mal varlığıyla gündem olan Altınok’un ablası konuştu: Başka şeyler de var
Mal varlığı açıklaması yaptıktan sonra gündemden düşmeyen Cumhur İttifakı ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın ablası Günaydın Altınok Altınel, aile malvarlığıyla ilgili konuştu

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a rakip olarak gösterdiği Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel, aile malvarlığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’na konuşan Altınel, miras yoluyla edindikleri mülklerinin büyük bir kısmının babadan ve dededen kaldığını belirterek, kendi üzerine 37 tapunun bulunduğunu ifade etti.

Resmi mal bildirimine göre, Altınok'un mal varlığında çoğunluğu anne ve babadan miras kalan 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ve 2 kargir bina bulunuyor.

ÜNLÜ MARKAYI TÜRKİYE’YE İLK GETİREN İSİM

Altınok'un ablası, ailenin zenginliğinin dede ve babadan geldiğini vurgulayarak, babalarının Türkiye'ye birçok ünlü markayı ilk getiren kişi olduğunu belirtti. Altınel, babalarının vefat ettiğinde geride petrol istasyonlarından tankerlere kadar birçok mülk bıraktığını dile getirdi.

Altınel, "7 kız 4 erkek, 11 kardeşiz. Hem dedemiz hem babamız zengindi. Babam pek çok ünlü markayı Türkiye’ye ilk getiren isimdir. 1986’da vefat ettiğinde ardında petrol istasyonlarından tankerlere birçok malvarlığı kalmıştı. Sadece Etimesgut ilçesinde bize 100 dönüm arsa bırakmıştı" diye konuştu.

“BU HALİYLE BİLE BANA DA ÇOK MİRAS KALDI”

Kendisine büyük bir mirasın kalıp kalmadığının sorulması üzerine Altınel, "Biliyorsunuz biz de geleneksel olarak erkeklere daha çok pay düşer. Babamız yaşarken pek çok mülkü Turgut’un ve erkek kardeşlerimizin üzerine yapmıştı. Bir kısım malı ise ayırarak ‘ben öldükten sonra kızlara paylaştırın’ demişti. Babam öldükten sonra o mallara da erkekler hissedar oldu mu dersen oldu. Ama bu haliyle bile bana da çok miras kaldı" şeklinde konuştu.

“BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ BABADAN, DEDEDEN”

Altınel, 37 parçadan oluşan tapu kayıtlarını da paylaşarak, "Üstelik malvarlığında eksik bile var. Mesela Turgut’a da bana da babadan kalan kooperatif hisseleri yazılmamış. Onları intibak ettirmediğimiz için görünmüyor olabilir. Ama onlar da var, babadan kalan başka şeyler de var. Ayrıca Turgut kendi malını Antalya’daki gibi inşaat yaptırarak daha da değerlendirmiş. Ben de mesela Ankara’daki bir arazimi satıp daha değerli bir yerde alım yaptım. Yani insanlar şaşırıyor ama bizim zenginliğimiz babadan, dededen. Bunu anlatamadık" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar