Libya'ya yardıma giden Türk konvoyu kaza mı yaptı? AFAD'dan açıklama

Libya'ya yardıma giden Türk konvoyu kaza mı yaptı? AFAD'dan açıklama
Libya'yı vuran ve binlerce kişinin ölümü ile kaybolmasına neden olan sel felaketi sonrası bölgeye yardıma giden Türk konvoyunun kaza yaptığı haberleri sonrasında AFAD'dan açıklama geldi. AFAD, uluslararası bir ekibin kaza geçirdiğini ancak Türk ekibinin kazadan etkilenmediğini açıkladı. Libya basınına göre kazada 7 kişi hayatını kaybetti.

Libya'da etkili olan aşırı sağanak yağışın sele dönüşmesi sonrasında binlerce kişi hayatını kaybetti. Felaket sonrasında binlerce kişinin de kaybolduğu duyuruldu.

Bölgeye Türkiye'den giden ekiplerle ilgili bir gelişme yaşandı. Yardım amacıyla Derne kentine giden Türk yardım konvoyunun Derne kenti yakınlarında trafik kazası geçirdiği iddia edildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Durumun haberlerde yer alması üzerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bir açıklama yaptı.

Açıklamada Libya'ya yardım için intikal eden uluslararası bir ekibin yolda kaza geçirdiği bildirildi. AFAD, Türk ekiplerinin kazadan etkilenmediğini belirterek “Uluslararası ekip hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” bilgisini paylaştı.

7 KİŞİ ÖLDÜ, EN AZ 10 YARALI

Libya basınına göre Derne yakınındaki kazada 5’i Yunan kurtarma ekibinden olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti. En az 10 kişi de yaralandı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise öğle saatlerinde yardım için Libya'ya giden Silahlı Kuvvetlere mensup sağlık personelini taşıyan otobüsün karşı yönden gelen bir araçla çarpıştığı duyuruldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar