Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği

Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği
Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde yaşadığı canlılık, ilçe esnafını sevindirdi. Geçtiğimiz yıl 531 gemi seferi ve 785 bin yolcuyla ziyaret edilen şehre, 2024 yılında denizden 625 sefer ve 1 milyondan fazla turistin gelmesi bekleniyor.

Kuşadası, Türkiye'nin turizmin ilk canlandığı bölgelerinden biri olarak kruvaziyer turizminde hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Bu Akdeniz'in önde gelen limanlarından biri olan şehir, Ocak ayından bu yana her gün 4-5 yolcu gemisine ev sahipliği yapıyor.

aw187008-06.jpg

Şehir, mavi bayraklı plajları ve eşsiz doğasıyla turistleri cezbederken, liman girişinde halk oyunları gösterileriyle karşılanıyorlar. İnanç turizmi kapsamında tur satın alan bazı kruvaziyer yolcuları, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret etmek için otobüslere binerken, diğerleri ise şehrin turistik çarşılarında alışveriş yapıyorlar. Hediyelik eşyalardan tekstil ürünlerine, altından pırlantaya ve deri ürünlerine kadar çeşitli ürünler sunuluyor.

aw187008-04.jpg

Akdeniz'de dünya kruvaziyer turizminin yaklaşık yüzde 25'ine ev sahipliği yapan Kuşadası'nın, 2024 yılının sonuna kadar 625 kruvaziyerle 1 milyondan fazla yolcuyu ağırlaması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar