Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Emin Mert Odabaş

Emin Mert Odabaş

Kupada finalin adı Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko

Lige ve Avrupa arenasına verilen aranın ardından basketbolda kupa heyecanı başladı. 8 takımın çeyrek finalden itibaren eşleşerek başladığı turnuvada sona gelindi. Kupanın sahibi Pazar günü Konya’da Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko arasında oynanacak olan final maçının ardından belli olacak.

Maç Saat 15.30’da oynanacak ve TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak. Not olarak belirtmem gerekirse hem maçın oynandığı saat hem de canlı yayınlanacağı kanal tercihlerinin sorunlu olduğunu; ulaşılacak izleyici kitlesini ciddi şekilde etkileyeceğini düşünüyorum ama elbette federasyonun yaptığı herhangi bir işten mutlak bir doğruluk ve başarılı organizasyon planı beklemek de fazla iyi niyetli olacağı için bu kısmı çok uzatmayacağım.

Çeyrek final maçları beklenildiği gibi favorilerin kazandığı ve adlarını yarı finale yazdırdığı bir etap oldu. Anadolu Efes, beklenenin aksine Manisa karşısında oldukça zorlandığı maçı 94-85 ile kazanarak adını bir üst tura yazdıran ekip oldu bu eşleşmede.

Kuranın aynı tarafından gelen bir diğer çeyrek final eşleşmesi ise Pınar Karşıyaka ile Galatasaray arasında oynandı. Çekişmeli geçmesini beklediğim bu eşleşmeye ise Pınar Karşıyaka damga vurdu. Karşıyaka, Galatasaray karşısında rahat bir oyun ortaya koyarak maçı 88-72 kazanmasını bildi.

Bu iki eşleşmeden çıkan Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes yarı finalin birinci ayağını oluşturdu.

Diğer tarafta ise Beşiktaş karşılaştığı Bahçeşehir Koleji karşısında ikinci çeyrekte sendeler gibi olsa da maçın genelinde üstün olan ekipti ve 96-81’lik skorla adını bir üst tura yazdırmasını bildi.

Petkim Spor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe Beko, ilk çeyrekteki dengeli oyunun ardından özellikle Tarık Biberoviç’in etkili performansı ile ikinci çeyrekten itibaren maçın kontrolünü eline aldı ve rahat götürdüğü maçı 81-68 kazanarak adını yarı finale yazdırarak Beşiktaş’ın rakibi oldu.

Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka eşleşmesi şüphesiz yarı final müsabakaları arasındaki çekişmeli geçen maçtı. Skor olarak Efes’in kaçtığı Karşıyaka’nın kovaladığı bir maç izledik. İki takımın da finali istiyor oluşu; zaman zaman oyuncular arasındaki tansiyonu da yükseltti. Son çeyrekte Karşıyaka bir kez daha geri gelmek istese de maçta kalan süre Karşıyaka’nın maçı en azından uzatmalara taşımasına yetmedi.

Anadolu Efes, Karşıyaka’yı 81-77 yenerek turnuvadaki ilk finalist oldu.

Kupayı en çok kazanan takım olan Anadolu Efes, adını bir kez daha finale taşıdı. Anadolu Efes’in Erdem Can sonrası başantrenörlük görevini teslim ettiği Tomislav Mijatovic’in ise elinde bu kadar kısa sürede bir kupa kazanma ve kendini ispatlama imkânı doğmuş durumda. Mijatovic şüphesiz bu ihtimale dört elle sarılacaktır.

Yarı finalin bir diğer eşleşmesi ise Fenerbahçe Beko ve Beşiktaş arasında oynandı. Ligde Beşiktaş’ın ev sahipliğinde Sinan Erdem’de kapalı gişe oynanan ve Beşiktaş’ın kazandığı maç sırasında yaşananlar hâlâ taraftarların aklındaki yerini koruyorken bu eşleşme oldukça rekabetçi olmaya açık gözüküyordu.

Ancak maç hiç öyle olmadı, Fenerbahçe Beko ilk çeyrekte 32- 8 ile üstünlüğü alırken maçın geri kalanında Beşiktaş’a hiç şans tanımazken, ilk yarının sonunda oluşan 33 sayılık farkı maç sonuna kadar taşımasını bildi.

Maç sonunda tabelada yazan skor 99-68 ile Fenerbahçe’nin üstünlüğünü perçinlemişti.

Şimdi önümüzde bir kez daha Türkiye’nin Euroleague’deki iki devini izleme şansına sahibiz ve üstelik bu bir final maçı. Centilmence ve rekabetçi geçmesini dilediğim; sakatlığın olmadığı ve oynayan, izleyen herkesin keyif aldığı bir maç olsun. İyi oynayan kazansın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları