Kredi kartı ödeme işlemleri hakkında karar alındı!

Kredi kartı ödeme işlemleri hakkında karar alındı!
Kredi Kartı Rekabet Yasası adlı girişim, kredi kartı işlem ücretlerinin azaltılması hedefiyle perakendecileri ve ödeme işlemcilerini karşı karşıya getiriyor. Her iki taraf da tüketicilerin bu konuda dikkatini çekmeye çalışıyor.

Bir dizi yeni yasa teklifi, ödeme ağları ile perakendeciler arasında kredi kartı işlem ücretlerinin kontrolü hakkında bir çatışmayı körüklüyor. Tüketicilerin bu konuda daha fazla farkındalık kazanması için her iki taraf da çabalıyor.

Kredi Kartı Rekabet Yasası, her iki mecliste de görüşülmediği önceki kongre döneminin ardından geçen ay hem Temsilciler Meclisi’nde hem de Senato’da tekrar gündeme getirildi. Bu yasa teklifi, büyük bankaları Visa veya Mastercard dışında en az bir ağın kullanımına izin vermek suretiyle kredi kartı işlem ağları arasındaki rekabeti canlandırmayı hedefliyor. Bu, genellikle değişim ücreti ödemek durumunda kalan satıcılara genellikle zor buldukları bir seçenek sunacaktır.

Amazon, Best Buy, Kroger, Shopify, Hedef ve Walmart, bu yasa teklifini kabul etmeleri için milletvekillerine çağrıda bulunan yaklaşık 2.000 perakendeci, platform ve küçük işletme arasında bulunuyor. Perakendeciler, kredi kartı işlem ücretlerinin işletme maliyetlerini artırdığını ve bunun sonucunda tüketicinin ödeme noktasında daha fazla ödeme yapmasına neden olduğunu ileri sürüyor. Buna karşı çıkan tarafta ise Visa, Mastercard, Discover ve Capital One gibi büyük kredi kartı işlem ağları yer alıyor. Onlar da bu yasa teklifinin kredi kartı ödül programlarını sınırlayacağını ve dolandırıcılığa karşı korumaları azaltacağını, dolayısıyla tüketicilere zarar vereceğini belirtiyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar