Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Kolunda MHP koynunda HÜDA PAR

Erdoğan resmen beş benzemezi bir araya getirmeyi başarmış bulunmaktadır!

Açıkça söylemek gerekirse MHP, BBP ve HÜDA PAR'ın aynı çatı altında kol kola seçime girmesi MHP ve BBP açısından tam bir utanç kaynağıdır.

Vallahi ben Bahçeli ve Destici'nin yerinde olsam seçmenin yüzüne bakamam, utançtan sokağa çıkamam...

AKP ve Erdoğan'ın HÜDA PAR ile koyun koyuna olmasını anlarım aslında her iki siyasi kanatta milliyetçiliğe ve Türklüğe düşman, Cumhuriyet, Türk Devrimleri ve Atatürk karşıtı dahası hayallerinin en karanlık çukurlarında şeriata dayalı bir saltanat özlemi olduğu da malumumuz.

Beni şaşırtan ideolojilerinin milliyetçilik olduğunu iddia eden MHP, BBP ve ulusalcı kanadı temsil ediyorum diyen Vatan Partisi. Vatan Partisi'ne çok zaman ayırmayacağım genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebilmek için hepi topu 100 bin oy gerekirken 27 binde kalıp nal toplayan bir partiye fazlaca yer vermek sadece zaman israfı olacaktır.

Fakat MHP ve BBP ciddi seçmen kitlesine sahip partiler. Bu partiler tüm ideolojilerini milliyetçi söylemler üzerine bina etmiş bulunuyorlar. Her nutuk attığında Türk Milliyetçiliği üzerinden ahkâm kesen Bahçeli ve Destici'nin biat ettikleri Erdoğan'ın "her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık" söylemini hazmedebilmeleri zaten yeterince tuhaf bir olguydu lakin HÜDA PAR'ın söylemlerine tahammül edebilmeleri tuhaflığı geçip acizlik kategorisine girmektedir.

Bakın HÜDA PAR parti programında, "yeni bir anayasa yapılmalı ve bu yeni anayasanın değiştirilemez nitelikte hiçbir maddesi olmamalıdır." diyor.

Türkiye Cumhuriyeti anayasasının ilk dört maddesi şunlar:

Madde 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Madde 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır.

Madde 4- Anayasanın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Arkadaşlara bu ilk dört maddenin neresi battı elbette anlamak mümkün değil.

Fakat ağzını açtı mı herkesi bölücülükle suçlayan, hainlikle itham eden, anayasanın ilk dört maddesine elletmem diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu ilk dört maddeye itiraz eden HÜDA PAR ile aynı çatı altında seçim ortağı olmasını anlamak hiç mümkün değil...

Yahu adamlar şanlı Türk Bayrağına bile alerji duyuyor adı değişsin demeye utanmıyor, özerklik diyor, federasyon diyor cumhuriyeti istemeyiz şeriat devleti kurulsun, Türkiye bölünsün diyor Devlet Bahçeli ve MHP uyuyor...

Dahası sadece bu kadar mı?

Elbette değil sağır sultan bile duydu cümle âlem biliyor HÜDA PAR Hizbullah İslamcı terör örgütünün siyasi kanadı.

Genel Başkan seviyesinde Hizbullah'ın bir terör örgütü olduğunu dahi kabul etmeyen bir siyaset güdüyorlar.

Hizbullah dedin mi herkesin aklına Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, işkence ile katledilen Gonca Kuriş, top oynadılar diye öldürülen çocuklar ve domuz bağı geliyor.

Gaffar Okkan'ın anısına zerrece saygısı olan birinin Cumhur İttifakı çatısı altında bir dakika dahi durması onulmaz bir utanç vesilesidir.

Açıkça söyleyeyim içinde HÜDA PAR'ın olduğu bir ittifaka bir Türk'ün, Türkçünün, Türk Milliyetçisinin oy vermesi hiçbir şekilde mümkün değildir.

Bu koşullar altında Cumhur İttifakı'na oy veren; Türk Milliyetçiliğini inkâr etmiş, Türk Milliyetçiliği davasından dönmüş, Türkçülüğe ihanet içinde kişi demektir, bu da böyle bilinmelidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları