Kilis’te 10 Ocak Ziraat mühendisleri günü coşku ile kutlandı

Kilis’te 10 Ocak Ziraat mühendisleri günü coşku ile kutlandı
Kilis Ziraat Mühendisleri Odası, 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü'nü coşkuyla kutladı. Düzenlenen etkinlikte, ziraat mühendisleri bir araya gelerek tarımın önemini vurguladılar.

Kilis'te gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Oda Başkanı Güven Özdemir, etkinlik kapsamında üyeleriyle birlikte pasta keserek günlerini kutladı. Kilisli ozan Ali Dağcı da programa katılarak özgün türküleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, konuşmasında şunları dile getirdi: "Sevgili Ziraat mühendisi meslektaşlarım, bugün tarımsal eğitimin 178. yılını idrak ediyoruz. Pandemi sürecinde gıdanın ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu hep birlikte gördük. Herkes evine kapanırken, Ziraat mühendisleri sahada aktif olarak çalıştılar ve bu nedenle gıda talebi gün geçtikçe artıyor. Bizler üretmekten başka bir seçeneğimiz olmadığını biliyoruz. Üreterek, ortamdaki krizi adeta ortadan kaldıracağız. Dünyada yaşanan gıda krizi, ülkemizde siz mühendislerin sahada aktif rol alması sayesinde minimum seviyede hissedildi. Allah'a şükürler olsun ki, gıda krizine karşı güçlü bir duruş sergiledik."

Etkinliğe Kilis Tarım ve Orman İl Müdürü Levent Küçük, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gül ve birçok Ziraat mühendisi katılım gösterdi. Kilisli ziraat mühendisleri, bir araya gelerek sektördeki gelişmeleri ve gelecek planlamalarını ele aldılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar