Kılıçdaroğlu'ndan 'Milli Savunma Sanayii' paylaşımı: ''Ordunun gemisini AKP seçim otobüsüne çevirdiler''

Kılıçdaroğlu'ndan 'Milli Savunma Sanayii' paylaşımı: ''Ordunun gemisini AKP seçim otobüsüne çevirdiler''
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı "Milli Savunma Sanayii' başlıklı videosunda, son yıllarda geliştiriler askeri teçhizatların seçim nedeniyle AKP tarafından 'istismar' edildiğini belirtti ve hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Züleyha Öncü / Günboyu 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Milli Savunma Sanayi” başlıklı yeni bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, AKP iktidarını eleştirdiği videoda “Devletin savunmasını, ordusunu bile seçim propagandasına dönüştürdüler” dedi.

Kılıçdaroğlu, videoda şu ifadeleri kullandı:

“Kirli propagandalar devam ediyor. Efendim Bay Kemal gelecek, İHA-SİHA’lar hangara çekilecek, sosyal yardımlar kesilecek. Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum, büyük çoğunluğunuz bunların yalan olduğunun farkında. Devletin savunmasını, ordusunu bile seçim propagandasına çevirdiler.



"SORUMLULUK NERE ERDOĞAN NERE"

Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte? 100 yıllık savunma sanayimizin hiç böyle kullanıldığını gördünüz mü? Duydunuz mu? Yapılmadı. Vallahi yapılmadı. Çünkü bazı şeyler kutsaldır. Ortak meselemizdir. Burada bir ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu katiyen yapmaz. Ama Erdoğan nere sorumluluk nere?

Mesela bu gemilerin mühendislerini AKP’li, CHP’li İYİ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız. Parti başka Türk devleti başka. Devlet söz konusu olunca yoktur birbirimizden farkımız. Anlamıyorlar. Bu kafayla devlet kalmaz, devlet. Söz konusu Türkiye ise hangi mühendisin hangi partiye oy attığının zerre önemi olabilir mi?”

"ORDUNUN GEMİSİNİ AKP''NİN SEÇİM OTOBÜSÜNE ÇEVİRDİLER"

O zaman neden saray propagandasını yapıyor? Neden devletin savunma sanayiisini siyasallaştırıyor? Yahu düşünsenize, gemiyi, ordunun gemisini AKP seçim otobüsüne çevirdiler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AKP, devleti tehlikeye atıyor, farkında bile değil. Çünkü umurunda bile değil. Parti devleti demek, devletin büyük bir riske atılması demektir. Bu konudaki tavrımı net söyleyeyim. Devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Devlet, sallanıyor devlet! Ben allah korusun bir deprem olmadan, o kolonları güçlendireceğim. Savunma sanayii bu kolonlardan biridir ve asla siyasallaştırılmamalıdır. Çünkü düşmanın gelmemesine güvenmeyiz ama ona karşı hazır olmaya güveniriz. Hazır olmak, bir dizi teknik hazırlıktan ziyade, ülkenin savunmaya değer olmasıyla başlayan bir ruh halidir. Hazır olmak bu ve Türkiye''de 85 milyon insan da bu ruh halindedir ve öyle de kalmalıdır.

Neden yabancılaştırıyorsunuz insanları kendi gemisine, kendi savunma sanayiisine. Hepimizin gemisi, hepimizin İHA/SİHA''sı bu. Politik tartışmalarımız ne olursa olsun, ordumuz bunun dışında kalmak zorunda. Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa, ordunun gemisiyle de yapılmamalı. Çünkü ülkemizin bağımsızlığı ve milli menfaatleri her şeyin üzerindedir. 

"YUNANİSTAN''IN SİLAHLANDIRDIĞI ADALARA BİR ŞEY YAPTILAR MI?"

Son olarak şunu da ekleyeceğim, sürekli iftira atanların Yunanistan''ın adaları silahlandırmasına karşı bir şey yaptı mı? Her şeyleri iftira, her şeyleri palavra sevgili halkım. Sabredin, devlet yine devlet olacak. Tüm partiler, genel başkanı olduğum CHP de dahil tüm partiler haddini bilecek. Devlet ve parti işleri artık birbirine karıştırılamayacak. Neyse dedim ya, az daha sabredin. Kalın sağlıcakla. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar