Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Kılıçdaroğlu uyarıyor!

Önümüzdeki seçimlerin favori iktidar adayı Millet İttifakının en büyük bileşeni CHP'nin Genel Başkanı önce Merkez Bankasının partili başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret etti.

Merkez Bankası ziyareti sırasında Merkez Bankası'nın bağımsızlığının öneminden bahsederek, Kavcıoğlu'nu Merkez Bankasının bağımsızlığını koruması konusunda uyardı.

Bu son derecede yerinde, önemli ve ciddiye alınması gereken bir uyarıydı, çünkü biliyoruz ki kâğıt paraların değer ve itibarının korunabilmesi için merkez bankalarının bağımsızlığı ve itibarı son derecede önemlidir.

Erdoğan iktidarının merkez bankasının bağımsızlığını taammüden ortadan kaldırmayı hedefleyen girişimleri, başkanları talimat ve emir komuta ile politika belirlemeye zorlaması, beğenmediğini adeta azarlayarak gece yarısı kararnameleri ile değiştirmesi bugün Merkez Bankasının bağımsızlığını tümüyle ortadan kaldırmış ve itibarını yerle yeksan etmiştir.

İktidarın gelecekteki en önemli aktörünün bir devlet adamı ciddiyet ve sorumluluğu ile Merkez Bankasını ziyaret ederek bu uyarıyı yapması son derecede önemlidir ve ayrıca da gelecekte uygulanacak ekonomi politikalarına yönelik ciddi bir işaret fişeğidir.

İkinci olarak Kılıçdaroğlu, Twitter'da bir video paylaştı ve paylaştığı videoda şu uyarılarda bulundu: "Herhalde neyi çaldıklarının farkındasınız. Çalınan çocuklarınızın memuriyetidir yani geleceğidir. Bu sistemde Erdoğan ve şürekâsının kurdukları vakıfların tezgâhından geçmeyenlerin, memur olmalarının neredeyse imkânsız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların da görevde yükselmeleri TÜGVA tezgâhından geçmelerine bağlanmıştır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa bunları yapacak memur militanlar düzene eklemlenmiştir. Şimdi hepimizin gördüğü, bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı 'Efendim emir aldık uygulamak zorunda kaldık' diyeceklerdir."  Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum. Cenap Şahabettin'in bir sözü var. Der ki: 'En ağır angarya faydasızlığından emin olduğun işi vazife namına ifa etmektir.' Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri, emir olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. Kamil akla gelmeniz için, Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır." dedi ve ekledi "18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu illegal, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin. Size bunları yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbet. Çünkü Sadi'nin dediği gibi, 'Zalimleri bağışlamak, yoksullara cefadır.' Söylediklerimi özetlemem gerekirse, Türkiye devleti yeniden halkın devleti olma yoluna girmiştir. Kurumları, bir şahsın ve ailesinin mülküne dönüştürenler, elbette ki hesap verecektir. TÜGVA benzeri vakıfların üzerine örttükleri devletin malları hazineye iade edilecektir. Sizler hala bu pislikten kendinizi sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun sevgili halkım." dedi.

Bu son derecede ağır cümleler ve ithamlar normal bir demokraside ana muhalefet partisi lideri tarafından söylendiğinde yeri yerinden oynatır, Türkiye'de ise herkes tarafından normal karşılandı, kimse olmaz böyle şeyler demedi.

Neticede devlet memurları devletin memurlarıdır, bir şahsın değil olmazsa olmaz görevleri kanunlar çerçevesinde iş görmeleri ve sadece halka hizmet etmeleridir.

Ana muhalefet liderinin devlet memurlarını kanun ve nizam çerçevesinde görev yapmaya ve sadece halka hizmet etmeye davet eden bu uyarısı da son derecede önemlidir.

Görünen o ki bir dönemin sonuna gelinirken Türkiye'de işlerin normalleşeceği, demokrasi ve hukuk sisteminin yeniden işlemeye başlayacağının işaretleri gelmeye devam ediyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları