Kentsel dönüşümün detayları belli oldu! 700 bin TL'ye kadar hibe

Kentsel dönüşümün detayları belli oldu! 700 bin TL'ye kadar hibe
Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yeni yapılar için yardım verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerine yönelik önemli destekler açıklandı.

Yeni yapılar için hak sahiplerine konut ediniminde 700 bin TL'ye kadar hibe, 700 bin TL'ye kadar kredi sağlanacak. Ayrıca, iş yerleri için de 350 bin TL'ye kadar hibe ve 350 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulacak. Diğer yapılarında konut ve iş yeri sahiplerine ise 1 milyon 400 bin TL'ye kadar kredi verilebilecek.

İnşaat sürecinde verilecek hibe desteğinin yanı sıra, maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine tahliye desteği olarak bir kereye mahsus karşılıksız 100 bin TL ödenmesi karara bağlandı. Ancak, riskli yapıların bulunduğu parsellerde, projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi durumunda hibe ve kredi desteği alınamayacak.

Kredi geri ödemeleri ilk 12 taksit boyunca faizsiz ve 120 ay vadeli olacak. Geri ödeme süreci, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olacak. Geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonrasında ilk taksit ödemesinden önce başlangıç güncellemesi yapılacak. Hak sahiplerinin gelir ve kredi puanına bakılmaksızın kredi verilecek, geri ödemeler Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yönetilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'un kentsel dönüşümü için başlattığımız 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında vereceğimiz destek paketi yürürlüğe girdi. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar